<< terug naar het overzicht

ZIE JIJ EEN KABOUTER? (KABOUTERPAD)

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkinderen. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen... 

Doel:

Motorische ontwikkeling, ontwikkeling creativiteit en samenwerkingsvaardigheden

Tijdsinvestering:

45 minuten

Verdere benodigdheden:

Vervoer nodig? Wist je dat allGo een groepsticket aanbiedt voor slechts €29,50 per 15 leerlingen en 3 begeleiders? Bij aanschaf van het lespakket ontvang je hierop 25% korting. Kijk hier hoe je gebruikt maakt van dit speciale tarief!

Opmerkingen:

Voor deze activiteit zijn hulpouders/begeleiders benodigd en voor de leerlingen kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen. De route lopen jullie tijdens de openingstijden van Buitencentrum Almeerderhout en is onder eigen begeleiding. Kom voor sluitingstijd het kabouterdiploma ophalen. Vervoer nodig? Wist je dat allGo een groepsticket aanbiedt voor slechts €29,50 per 15 leerlingen en 3 begeleiders? Bij aanschaf van het lespakket ontvang je hierop 25% korting. Kijk hier hoe je gebruikt maakt van dit speciale tarief!

Organisatie
Staatsbosbeheer
Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1, groep 2, groep 3
Periode
Het hele schooljaar
Plaats
Stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanstraat 1
Kosten
€3,50 per leerling
Domeinen
Natuur
21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken
Duurzame ontwikkelingsdoelen
4. Kwaliteitsonderwijs15. Leven op het land
Trefwoorden
staatsbosbeheer
seizoenen
natuur
kabouter
kemphaan
Bewegen
Evenwicht
buiten
bos
klimmen
speuren
rennen
beleven
natuurervaring
plezier
buitendag
sportda´g
schoolreisje
verwondering
fantasie
vies
afbeelding