<< terug naar het overzicht

Droppie Water

dé kinderwebsite over water

Droppiewater.nl is al jaren dé kinderwebsite van de Nederlandse waterschappen. Het bekende stripfiguurtje Droppie Water laat kinderen van 4 tot 12 jaar op een speelse manier kennis maken met waterbeheer, -veiligheid en -kwaliteit. De website bestaat uit een spelletjes- en informatiedeel voor thuis en een educatief deel voor het onderwijs.

Doel:

Het vergroten van waterbewustzijn van kinderen en waterbewust gedrag bevorderen.

Leerlingen ontdekken dat schoon water belangrijk is, ze leren over het belang van waterbeheer en over het leven van mens, dier en plant in, op en aan het water. 

Tijdsinvestering:

eigen invulling

Verdere benodigdheden:

eigen invulling - in de Droppie Water webshop kun je desgewenst materialen bestellen ter ondersteuning van uw les, zoals stripboekjes, posters en ballonnen.

Opmerkingen:

Gebruik de website bij een project over water, als aanvulling op je natuurmethode of als informatiebron voor werkstukken en spreekbeurten. 

Voor de groepen 1-2-3 is er ook een lesmap over Droppie Water.

Inhoud:

Lesmodule groep 3-8
De lesmodule bevat meerdere klikplaten voor het digibord. Elke klikplaat behandelt een waterthema. Bij de klikplaten horen downloadbare lesbladen met verwerkingsopdrachten en proefjes voor in de klas. Ook voor buiten zijn er een aantal werkbladen ontwikkeld. De educatieve app kan zowel in de klas als thuis worden ingezet als ondersteuning.

Spelletjes en waterweetjes groep 1-8
Om spelenderwijs meer te leren over water zijn voor thuis een spelletjeswebsite en spelletjesapp ontwikkeld. Op de klikplaten is allerlei informatie over water op te zoeken, ook informatie over de eigen buurt. De spelletjesapp (voor tablet) is voor kinderen van groep 1 t/m 4.

in de klas
Type
Digitaal aanbod
Niveau
groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
Periode
hele jaar
Kosten *
gratis

* Voor scholen uit Delft en Pijnacker-Nootdorp is een deel van het NME-aanbod gratis. Lees hier verder