Waar komt de chocola vandaan? - Hortus
Waar komt de chocola vandaan? is een lesproject over de herkomst van alledaagse producten zoals chocola, bananen, rijst, thee en speculaas. Het bezoek begint met een klassikale inleiding over ons dagelijks voedsel. Hierna gaan de leerlingen in kleine groepjes onder begeleiding op ontdektocht naar de planten achter de producten in de tuin en de kassen. Alle zintuigen worden daarbij ingezet: er wordt gevoeld, geroken en geproefd. Ook de manier van produceren en de (eerlijke) handel in deze producten wordt bekeken.
Voor meer informatie kunt u ons bereiken via educatie@dehortus.nl of 020 7025419. Direct aanmelden voor de les kan via het aanmeldformulier.
Tijdsinvestering
Eén les van ruim 1,5 uur + reistijd
Opmerkingen
Minimaal 2 weken van tevoren reserveren.
Er is een Hortusmedewerker per 5 a 6 leerlingen aanwezig.
Extra begeleiding vanuit school is niet nodig.
De maximale groepsgrootte is 30 leerlingen.