<< terug naar het overzicht

Waar komt de chocola vandaan? - Hortus

Waar komt de chocola vandaan? is een lesproject over de herkomst van alledaagse producten zoals chocola, bananen, rijst, thee en speculaas.  Het bezoek begint met een klassikale inleiding over ons dagelijks voedsel. Hierna gaan de leerlingen in kleine groepjes onder begeleiding op ontdektocht naar de planten achter de producten in de tuin en de kassen. Alle zintuigen worden daarbij ingezet: er wordt gevoeld, geroken en geproefd. Ook de manier van produceren en de (eerlijke) handel in deze producten wordt bekeken. 

Voor meer informatie kunt u ons bereiken via educatie@dehortus.nl of 020 7025419. Direct aanmelden voor de les kan via het aanmeldformulier.

Tijdsinvestering

Eén les van ruim 1,5 uur + reistijd

Opmerkingen

Minimaal 2 weken van tevoren reserveren.
Er is een Hortusmedewerker per 5 a 6 leerlingen aanwezig.
Extra begeleiding vanuit school is niet nodig.
De maximale groepsgrootte is 30 leerlingen.

Leverancier
Hortus Botanicus Amsterdam
Type
Lessen op natuurlocatie
Thema
natuur, planten, voeding
Niveau
groep 6, groep 7, groep 8
Periode
September t/m april
Plaats
Hortus Botanicus, Plantage Middenlaan 2a,1018 DD Amsterdam
Uitvoering door
Hortusmedewerkers + groepsleerkracht
Kosten
€ 5,50 per leerling. De kosten kunnen worden betaald vanuit het cultuureducatiebudget van Voucherbeheer Amsterdam. Begeleiders hebben gratis entree.
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Kerndoel 43: Weer en klimaat
Kerndoel 49: Spreiding van bevolking en landschap