<< terug naar het overzicht

IMKER IN DE KLAS

Bzzzzz, wist je dat bijen superbelangrijk zijn in de natuur? Daar komt de imker graag over vertellen! De imker neemt demonstratiemateriaal mee om te laten zien en je kunt al je vragen stellen over dit bijzondere insect. Wist je bijvoorbeeld dat onze honingbij in een samenwerkingsverband leeft van één koningin, tienduizenden werkbijen en enkele honderden darren (de mannetjes)? Aan het einde mag je zelf een kaarsje draaien van bijenwas.

De honingbij is één van de meest bijzondere huisdieren die je maar kan hebben! Naast dat ze met zijn velen zijn, zorgen ze er ook voor dat er heerlijk voedsel gecreëerd wordt: honing! En het allerbelangrijkste: zonder de bij hebben wij geen groentes en fruit meer… De bij is de belangrijkste verstuiver van de wereld. Leer van een echte imker alles over dit bijzondere en uiterst nuttige diertje!

Doel:

Kennismaking met de imker die alles kan vertellen over bijen en het houden van bijen.Meer kennis over bijen en hun betekenis.Minder angst voor deze en andere stekende beestjes.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Opmerkingen:

Als je een Collage-account hebt, kun je voor deze activiteit gebruikmaken van de subsidieregeling van Collage.Reserveer eerst een roostermoment bij Stad & Natuur. Vul dan het reserveringsformulier in bij Collage: www.collage-almere.nl. Klik op Stad & Natuur als aanbieder.

nieuw
Type
Doe en beleef in de omgeving van school-gastdocent
Niveau
groep 3 t/m 8
Periode
Het hele schooljaar
Plaats
School
Kosten
€80,-
Kerndoelen
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Domeinen
Natuur
Kunst, cultuur en erfgoed (Collage)
21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken;Creatief denken
Duurzame ontwikkelingsdoelen
4. Kwaliteitsonderwijs15. Leven op het land
Trefwoorden
bijen
insecten
imker
bij
honing
bijenwas