<< terug naar het overzicht

CSI: DE NATUURDETECTIVE IS GESTRAND

Crime Scene Investigation in Almere. Dieren eten elkaar op, dat is de natuur! Maar het levert wel zeer interessante moordzaken op, die de moeite waard zijn om te onderzoeken. Op het Almeerderstrand is de wereldberoemde maar o zo geheime Natuurdetective Jac. P. Struiner neergestreken. Bij zijn Museum der Dierenmisdaad, een flinke verzameling botten, veren, velletjes, dierenpoepjes, schedeltjes en dieren op sterk water, vertelt hij over wat roofdieren eten en hoe ze hun prooi bemachtigen. Vervolgens behalen de juniorspeurders met een paar pittige opdrachten hun speurdiploma. Dan komt het hoogtepunt van de workshop: strandjutten en bosbanjeren. De Natuurdetective werkt niet voor niets graag samen met kinderen: ze hebben ogen als haviken en vinden altijd de gekste dingen!

Bij deze activiteit is de webpagina www.natuurdetective.nl te gebruiken met filmpjes om het project voor te bereiden.

Doel:

Kinderen hebben op een leuke manier geleerd dat dieren elkaar op eten. Ze hebben zo inzicht in het voedselweb in hun eigen omgeving. Kinderen kijken op een andere manier naar in de natuur.

Tijdsinvestering:

2,5 uur

Opmerkingen:

Busvervoer zit bij de les inbegrepen! Voor deze activiteit zijn hulpouders/begeleiders benodigd en voor de leerlingen kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen.

Organisatie
Natuurdetective Jac. P. Struiner, Kraakhelder Prod
Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
groep 1 t/m 8
Periode
September en juni
Plaats
Almeerderstrand, Almere Poort
Kosten
€175,- per groep
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Domeinen
Natuur
Gezondheid
Bus
Trefwoorden
diersporen
kringloop
dieren
verzamelen
theater
strand
almeerderstrand
natuur
detective
spoorzoeken