<< terug naar het overzicht

Kleine beestjes - In de schoolomgeving

Hoe zien bodemdiertjes eruit? Hoeveel poten hebben ze? Waar zitten de ogen? Om bodemdiertjes te leren kennen moet je goed naar ze kijken! We gaan naar buiten en zoeken een aantal willekeurige bodemdiertjes. Die gaan we onderzoeken, tekenen en op naam brengen. Daarna laten we de diertjes natuurlijk weer vrij! Zo maken uw leerlingen kennis met een paar bodemdiertjes die in hun eigen buurt op de grond leven.
Bij deze les verzorgt de educatief medewerker de introductie van de les in de school. Daarna gaat de groep, samen met de educatief medewerker, groepsleerkracht en begeleiders, op onderzoek in de omgeving van de school. Hierbij verwachten wij van de groepsleerkracht een actieve houding in het begeleiden van de leerlingen en deelnemen aan de les.

Doel

De leerlingen;
•    Beseffen dat natuur overal om hen heen is, ook in de stad
•    Weten waar je bodemdieren kunt vinden, waar ze leven, wat ze eten en kunnen minimaal drie veel voorkomende bodemdieren herkennen en benoemen
•    Weten waarom bodemdieren belangrijk zijn voor de voedselkringloop

Tijdsinvestering

1,5 uur

Verdere benodigdheden

Het is noodzakelijk om per 7 leerlingen één begeleider te regelen.

Opmerkingen

Inschrijven tot uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de les !

In de ochtend is het mogelijk twee lessen te reserveren. Wanneer uw school een ochtendles reserveert, wordt de andere ochtendles vastgehouden voor uw school in verband met reistijd van de educatief medewerker. Wij verzoeken u daarom dringend om indien mogelijk ook de tweede ochtendles te reserveren voor een andere groep van uw school. Mocht u voor één groep (of een oneven aantal groepen) willen reserveren dan verzoeken wij u indien mogelijk te kiezen voor een middagles.

Mocht u deze themales voor een andere (leeftijds)groep willen reserveren, dan is dit ook mogelijk. Geeft u dit dan bij uw reservering aan in het veld opmerkingen.

Leverancier
Stichting Ecokids
Type
Lessen in de schoolomgeving
Thema
biodiversiteit, dieren, landschap, natuur
Niveau
groep 3, groep 4, groep 5
Periode
April t/m oktober
Plaats
In de schoolomgeving
Uitvoering door
Educatief medewerker + groepsleerkracht
Kosten
Geen kosten (onderdeel van het basisprogramma NME van de Gemeente Amsterdam)
Kerndoelen
Kerndoel 35: Redzaam gedrag
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen