<< terug naar het overzicht

KLIM! REN! SPRING! SPEUR! HOERA, HET BOS IN!

Lekker spelen en bewegen in het bos! Verstoppen, klimmen, bouwen: buiten is het leuk! Dit uitdagende beweeg- en spelprogramma leent zich voor een kortdurende activiteit of voor een complete sport- en speldag in de natuur. Een gids van Staatsbosbeheer begeleidt dit aantrekkelijke buitenprogramma in het Zuiderzeespeelbos in het Almeerderhout. Het Natuursprongprogramma kent geschikte activiteiten voor elke leeftijdsgroep, zowel voor leerlingen die voor het eerst met de natuur in aanraking komen als voor leerlingen die in het groen zijn opgegroeid. Wil je de kinderen twee uur in beweging brengen of teken je in voor een complete sport- en speldag in het bos? Geschikt voor één groep of voor de gehele midden- en bovenbouw.

Deze les kun je op zichzelf reserveren maar maakt ook deel uit van het educatieve FloriALLY-lesprogramma. Wanneer je kiest voor het volledige FloriALLY-pakket boek je na het reserveren van deze les bij Collage Almere de overige 3 aangesloten lessen (beeldende, techniek en dans). Je neemt de gehele horizontale lijn af, die uit 4 lessen bestaat. Kijk voor het gehele FloriALLY-programma op www.florially.nl. De FloriALLY-prijs is €5,- per leerling.

Doel:

Op een actieve manier brengen de activiteiten van Natuursprong de kinderen in contact met de natuur. Daar worden ze uitgedaagd om lekker te bewegen, maar ook te fantaseren, voelen, ervaren en verwonderen. Het gaat bij Natuursprong niet om de prestatie, maar om het plezier, de beweging en de beleving. Natuursprong wil kinderen boven alles een positieve natuurervaring geven.

Tijdsinvestering:

2,5 uur

Verdere benodigdheden:

Kleren en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen:

  • Geen rokken, jurken, korte broeken en open schoenen/sandalen i.v.m. brandnetels en teken.

Een lunchpakket voor tussen de middag.

Opmerkingen:

Aanvullende begeleiding door ouders is bij de onder- en middenbouw noodzakelijk en bij de bovenbouwgroepen wenselijk. Voor de leerlingen is het handig kleding en schoenen te dragen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen.Vervoer nodig? Wist je dat allGo een groepsticket aanbiedt voor slechts €29,50 per 15 leerlingen en 3 begeleiders? Bij aanschaf van het lespakket ontvang je hierop 25% korting. Kijk hier hoe je gebruikt maakt van dit speciale tarief!

Organisatie
Staatsbosbeheer
Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
groep 4, groep 5, groep 6, groep 7
Periode
Het hele schooljaar. Roostermomenten niet passend? mail ons
Plaats
Buitencentrum Almeerderhout (Kemphaanlaan 4, 1358 AG Almere)
Kosten
€100,- per groep
Kerndoelen
Kerndoel 34: Gezondheid
Kerndoel 37: Waarden en normen
Kerndoel 57: Leren deelnemen
Domeinen
Natuur
21e eeuwse vaardigheden
Communiceren;Samenwerken;Creatief denken
Duurzame ontwikkelingsdoelen
4. Kwaliteitsonderwijs15. Leven op het land
Trefwoorden
Natuur
Bewegen
Spel
Evenwicht
Buiten
Bos
Kamp
Klimmen
Speuren
Rennen
Beleven
Natuurervaring
Plezier
Sportdag
Schoolreisje
verwondering
Fantasie
Vies worden
Natuursprong
afbeelding