<< terug naar het overzicht

Van educatieve visie naar vlekkenplan voor een groen schoolplein

Deze workshop is voor teams die besloten hebben dat zij een groen(er) en uitdagender schoolplein willen, maar nog wat meer handvatten nodig hebben om aan de slag te gaan. In deze workshop wordt kort stil gestaan bij de voordelen van een groen schoolplein (meer hierover in de inspiratie presentatie), maar gaan leerkrachten vooral zelf aan de slag. Aan de hand van de educatieve visie van de school wordt een plattegrond van een schoolplein ingevuld met groen en educatieve elementen. Waar moet je nu allemaal op letten? Wat kan wel en wat niet? Wat heb je nodig om het ultieme groene schoolplein te realiseren? Welke lessen kunnen er gegeven worden en hoe kun je hier binnen het ontwerp al over na denken?

Opmerkingen

Om Amsterdamse scholen te ondersteunen bij het realiseren van een uitdagend groen schoolplein bundelen Stichting ANMEC en Team NME-Schooltuinen van de Gemeente Amsterdam hun krachten. Wij hebben hiervoor een gezamenlijk aanbod van presentaties, advies en workshops waarvoor alle Amsterdamse scholen zich kosteloos in kunnen schrijven. De verschillende activiteiten sluiten aan op de verschillende fasen waarin uw school zich kan bevinden binnen het proces:

  • 1 - Oriënteren - Inspirerende presentatie met mogelijkheden en aandachtspunten
  • 2 - Plannen maken - Workshop vertalen educatieve visie naar vlekkenplan
  • 3 - Het ontwerp - Adviesgesprek aan de hand van een voorlopig ontwerp
  • 4 - Het aanleggen (geen presentatie, advies of workshop)
  • 5 - Gebruik en beheer - Workshop educatief gebruik

Afhankelijk van de fase waarin uw school zich in het gehele proces bevindt kunt u uw school inschrijven voor één of meer van de bovenstaande bijeenkomsten.

Leverancier
Schooltuinen en Natuureducatie, Gemeente Amsterdam
Type
Voor leerkrachten
Niveau
volwassenen
Periode
Hele jaar