<< terug naar het overzicht

Boomfeestdag

10 november 2021

Op 10 april 1957 werd de eerste officiële landelijke Boomplantdag georganiseerd in Apeldoorn met 1600 kinderen. Vanaf 1980 is het Landelijk Comité Boomplantdag (als onderdeel van Staatsbosbeheer) doorgegaan als Stichting Nationale Boomfeestdag. Nu, bijna 60 jaar later, worden er jaarlijks door ruim 115.000 kinderen enthousiast bomen geplant!

Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten (One Tree per Child). Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.

Zie ook: www.boomfeestdag.nl

Doel:

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laten we hen de wondere wereld van bomen beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

Om de natuureducatie verder uit te dragen, organiseert de stichting al 60 jaar, rond het begin van lente, de “Nationale Boomfeestdag”.

Opmerkingen:

Kijk voor meer informatie op https://www.boomfeestdag.nl.

Bij De Papaver zijn een aantal lesmaterialen te huur rondom het thema bomen: 

Inhoud:

Ieder jaar nodigt De Papaver één of enkele klassen uit om bomen te planten in Delft, i.s.m. Gemeente Delft. Wil je hier kans op maken? Meld je dan aan!

Een aanmelding biedt geen garanties op deelname; De Papaver gaat in overleg met Gemeente Delft over de locatie en nodigt daarna (een) geïnteresseerde klas(sen) uit.

in de klas buiten
Type
Projecten
Niveau
groep 6, groep 7, groep 8
Periode
maart
Uitvoering door
leerkracht
Kosten *
gratis

* Voor scholen uit Delft en Pijnacker-Nootdorp is een deel van het NME-aanbod gratis. Lees hier verder