<< terug naar het overzicht

1801 - WTMBBB12 Meetkunde geometrie 3 dimensionaal

Je hebt tweedimensionaal en driedimensionaal. Wat is eigenlijk het verschil? Deze leskist is geheel gericht op driedimensionale figuren. De klas gaat door middel van deze leskist aan de slag met meetkundige vormen. Ze leren zeven verschillende vormen te kennen en te bouwen. Dit doen ze onder andere met klikkubussen. Ook gaan ze aan het werk met somadelen wat niet gemakkelijk is en dus als echte uitdaging voor de leerlingen kan worden beschouwd.

Kernwoorden: bouwen, figuren, vormen, ontdekken, meetkunde

Doel:

Leerlingen leren hoe de driedimensionale meetkundige figuren er uit zien en hoe zij deze zelf kunnen nabouwen.

Opmerkingen:

De kosten hangen af van de abonnementen bij 1801 EDUTHEEK. Als uw school nog geen abonnement heeft, neem dan contact op met eduservice@marant.nl

Deze leskist kan naast de aansluiting met natuur- en milieuonderwijs ook ingezet worden bij de vakken rekenen en wiskunde.

Inhoud:

De leskisten Wetenschap & Techniek zijn ontwikkeld in samenwerking met het Kenniscentrum Wetenschap en Techniek Gelderland (KWTG). Deze praktische kist bevat korte handleidingen en uitdagende en verwonderende materialen om direct mee aan de slag te kunnen gaan. Tevens bevat de kist extra verdiepende opdrachten voor de plusleerlingen.

Thema
Wetenschap & Technologie
Leverancier
1801 - Edutheek
Type
Leskisten
Niveau
groep 5 t/m 8
Periode
hele jaar
Plaats
klaslokaal
Uitvoering door
docent
Kosten *
Afhankelijk van het Edutheek-abonnement. Nog geen lid? Neem contact op via 1801.nl/contact