<< terug naar het overzicht

1801 - WTOB05 Proeven

Bij de leskist Proeven ontdekken de leerlingen de mogelijkheden van hun smaakzintuig. Veel kinderen vinden chocolade ontzettend lekker, maar spruitjes daarentegen weer helemaal niet. De klas gaat leren om smaken te herkennen en te vergelijken met elkaar. De leerlingen leren ook om hun eigen voorkeuren te ontdekken en uit te spreken. Waarom vind de een iets wel lekker, terwijl een ander dit juist smerig vind? De leskist Proeven is onderdeel van 5 aparte leskisten rondom het thema Zintuigen. Kies welk zintuig u wilt behandelen, dan komt die leskist uw kant op.

Kernwoorden: smaken, proeven, zintuigen, ontdekken, lichaam

Doel:

Leerlingen leren verschillende smaken herkennen, vergelijken en hun voorkeur voor een smaak ontdekken.

Opmerkingen:

De kosten hangen af van de abonnementen bij 1801 EDUTHEEK. Als uw school nog geen abonnement heeft, neem dan contact op met eduservice@marant.nl

Inhoud:

De leskisten Wetenschap & Techniek zijn ontwikkeld in samenwerking met het Kenniscentrum Wetenschap en Techniek Gelderland (KWTG). Deze praktische kist bevat korte handleidingen en uitdagende en verwonderende materialen om direct mee aan de slag te kunnen gaan. Tevens bevat de kist extra verdiepende opdrachten voor de plusleerlingen.

Thema
Wetenschap & Technologie
Leverancier
1801 - Edutheek
Type
Leskisten
Niveau
groep 1, groep 2
Periode
hele jaar
Plaats
klaslokaal
Uitvoering door
docent
Kosten *
Afhankelijk van het Edutheek-abonnement. Nog geen lid? Neem contact op via 1801.nl/contact