<< terug naar het overzicht

WAT EEN GEMEKKER (OOK FLORIALLY)

Bèèèh, wat een schaapjes in de wei! Wat weet jij allemaal van schapen? Sinds 2019 zijn er bij de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos drie nieuwe schapenrassen: Drentse Heideschapen, Flevolanders en Shetlandschapen. Leer met de klas alles over deze bijzonder nuttige dieren. Leer hoe ze verzorgd worden, wanneer ze lammetjes krijgen en waar een schaap nog meer handig voor is. Maak samen iets van de melk van een schaap om lekker op te smikkelen! Het Vroege Vogelbos van Stad & Natuur is aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland. Voor meer informatie kijk op: https://www.boerderijeducatienederland.nl/

Deze les kun je op zichzelf reserveren maar maakt ook deel uit van het educatieve FloriALLY-lesprogramma. Wanneer je kiest voor het volledige FloriALLY-pakket boek je na het reserveren van deze les bij Collage Almere de overige 3 aangesloten lessen (beeldende, techniek en dans). Je neemt de gehele horizontale lijn af, die uit 4 lessen bestaat. Kijk voor het gehele FloriALLY-programma op www.florially.nl. De FloriALLY-prijs is €2,50 per leerling.

Doel:

De leerlingen ervaren het bos en ontdekken het leven van een schaap. Ze leren over het leven van het schaap en zien dat er meerdere schapenrassen op het Vroege Vogelbos wonen.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Verdere benodigdheden:

Kleren die vies mogen worden.

Opmerkingen:

Voor deze activiteit zijn hulpouders/begeleiders benodigd en voor de leerlingen kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen. Vervoer nodig? Wist je dat allGo een groepsticket aanbiedt voor slechts €29,50 per 15 leerlingen en 3 begeleiders? Bij aanschaf van het lespakket ontvang je hierop 25% korting. Kijk hier hoe je gebruikt maakt van dit speciale tarief!

Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
groep 1 t/m 4
Periode
Februari t/m april
Plaats
Het Vroege Vogelbos (Muiderweg 8, 1351 GJ Almere)
Kosten
€3,50 per leerling
Kerndoelen
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Domeinen
Natuur
Voeding
21e eeuwse vaardigheden
Communiceren;Samenwerken;Kritisch denken;Creatief denken
Duurzame ontwikkelingsdoelen
4. Kwaliteitsonderwijs15. Leven op het land
Trefwoorden
Boerderijeducatie
Vroege Vogelbos
Schapen
Drents Heideschapen
Flevolanders
Shetland schapen
Melkproductie