<< terug naar het overzicht

PROEF DE LENTE

De lente is in aantocht! En in de lente begint alles weer te groeien. Hoe werkt dat nou met groeien? Hoe groeien dieren, plantjes en jijzelf? Hoe kan het nou dat de één groter is dan de ander? En hoe wonen grote en kleine dieren eigenlijk? Kom naar de Kemphaan in de lente en bezoek de jonge dieren bij hun verschillende woonplekken. Ontdek wat er in dit seizoen gebeurt. De lente heeft invloed op ons allemaal: we gaan weer naar buiten, genieten van het weer en ontdekken wat er allemaal groeit en bloeit. Wie weet staan jullie straks oog in oog met jonge dieren. Ontdek de lente op hét landgoed van Almere!

Doel:

De leerling doorloopt verschillende onderwerpen uit de lente en leert zo over het seizoen, de dieren en de planten. De leerling ervaart de schoonheid van de natuur.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Verdere benodigdheden:

Schoenen en kleding die vies mogen worden.

Opmerkingen:

Voor deze activiteit zijn hulpouders/begeleiders benodigd en voor de leerlingen kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen. Vervoer nodig? Wist je dat allGo een groepsticket aanbiedt voor slechts €29,50 per 15 leerlingen en 3 begeleiders? Bij aanschaf van het lespakket ontvang je hierop 25% korting. Kijk hier hoe je gebruikt maakt van dit speciale tarief!

Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
groep 1, groep 2, groep 3
Periode
Maart en april
Plaats
Stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanstraat 1
Kosten
€3,50 per leerling
Kerndoelen
Kerndoel 3: Informatie beoordelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Domeinen
Natuur
Duurzaamheid
Trefwoorden
Lente
Insecten
Bijen
Dieren
Jonge dieren
Seizoen
Natuur
Verwondering
Groeien
Bloeien