<< terug naar het overzicht

KOOKWORKSHOP MET OERZ

Koken met de klas? Leren over voeding, verwerking en herkomst?
Ga dan met de klas culinair aan de slag. Je kunt elk willekeurig thema bespreken, van exotische maaltijd tot hollandse pot, en van ontbijt tot diner! Werk in groepjes aan een gerecht of kook met elkaar aan één schotel. 

Leuk te combineren met een materiaalpakket zoals 'kweek je eigen paddenstoel' of de themakist 'van graan tot brood'. 

Doel:

De leerling leert over het ontstaan van verschillende eetbare producten en ervaart hoe je hier een gezonde maaltijd van maakt.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Opmerkingen:

Het is mogelijk deze workshop in overleg op locatie te doen, bijvoorbeeld op de Kemphaan.

Organisatie
Oerz Foodtruck, Joost Bosker
Type
Doe en beleef in de omgeving van school-gastdocent
Niveau
groep 1, groep 2, groep 3
Periode
Het hele schooljaar
Plaats
School
Kosten
Op offerte (richtprijs €75,- per uur excl, materialen en voorbereiding)
Kerndoelen
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Domeinen
Voeding
21e eeuwse vaardigheden
Communiceren;Samenwerken;Probleem oplossen
Duurzame ontwikkelingsdoelen
2. Geen honger4. Kwaliteitsonderwijs
Trefwoorden
koken
voeding
eten
voedsel
workshops
samen
keuken
kok