<< terug naar het overzicht

1801 - WTMB01b Spiegels (inhoud identiek aan WTMB01)

Even je haar goed doen, in de auto de veiligheid in de gaten houden of door een telescoop de sterren bekijken. Hierbij gebruiken we allemaal spiegels. Hoe werkt een spiegel eigenlijk? En hoe en waarvan worden de spiegels gemaakt? De klas gaat aan de slag met weerkaatsing van licht en het maken van een spiegelopstelling. Ook leren de leerlingen om in spiegelschrift te schrijven. Moeten de leerlingen de letters, de volgorde van de letters of dit allebei omdraaien om een juist woord te krijgen? 

Kernwoorden: weerkaatsen, spiegels, proefjes, ontdekken, natuurkunde

Doel:

Leerlingen leren over de werking van spiegels en hoe deze gemaakt worden

Tijdsinvestering:

120 minuten

Opmerkingen:

De kosten hangen af van de abonnementen bij 1801 EDUTHEEK. Als uw school nog geen abonnement heeft, neem dan contact op met eduservice@marant.nl

Deze leskist kan naast de aansluiting met natuur- en milieuonderwijs ook ingezet worden bij de vakken rekenen en wiskunde.

Inhoud:

De leskisten Wetenschap & Techniek zijn ontwikkeld in samenwerking met het Kenniscentrum Wetenschap en Techniek Gelderland (KWTG). Deze praktische kist bevat korte handleidingen en uitdagende en verwonderende materialen om direct mee aan de slag te kunnen gaan. Tevens bevat de kist extra verdiepende opdrachten voor de plusleerlingen.

Thema
Wetenschap & Technologie
Leverancier
1801 - Edutheek
Type
Leskisten
Niveau
groep 4, groep 5, groep 6
Plaats
klaslokaal
Uitvoering door
leerkracht
Kosten *
Afhankelijk van het Edutheek-abonnement. Nog geen lid? Neem contact op via 1801.nl/contact