<< terug naar het overzicht

VOLG HET BEVERSPOOR! VIND JIJ DE BURCHT?

Wist je dat op Stadslandgoed de Kemphaan een beverfamilie woont? Als je goed kijkt, vind je overal hun sporen. Dit slimme dier knaagt bomen om met zijn oranje tanden en kan enorme burchten bouwen. Dus kom naar Stad & Natuur en ga op onderzoek uit. Volg het spoor in het bos waar de herfst zijn intrede doet en ontdek alles over dit bijzondere dier. Lukt het jullie om de burcht te vinden?

Doel:

De leerling leert over het gedrag en de leefomgeving van de bever. De leerling ontdekt hoe een bever een burcht bouwt en gaat hier zelf mee aan de slag.

Tijdsinvestering:

2 uur

Opmerkingen:

Voor deze activiteit zijn hulpouders/begeleiders benodigd en voor de leerlingen kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen. Geen rokken, jurken, korte broeken en open schoenen/sandalen i.v.m. brandnetels en teken. Vervoer nodig? Wist je dat allGo een groepsticket aanbiedt voor slechts €29,50 per 15 leerlingen en 3 begeleiders? Bij aanschaf van het lespakket ontvang je hierop 25% korting. Kijk hier hoe je gebruikt maakt van dit speciale tarief!

Organisatie
Stad & Natuur
Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
groep 1 t/m 4
Periode
September en oktober
Plaats
Stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanstraat 1
Kosten
€3,50 per leerling
Kerndoelen
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Kerndoel 42: Natuurkundige verschijnselen
Kerndoel 45: Technische oplossingen
Domeinen
Natuur
Trefwoorden
Herfst
Bever
Beverburcht
Techniek
Dieren
Bouwen