<< terug naar het overzicht

APPELS MET PEREN VERGELIJKEN!

Heb je wel eens appels met peren vergeleken? En wat weet jij over de weg die voedsel aflegt? Kom mee op excursie naar Fruithal Smits en ontdek het!

Bij Fruithal Smits in Zeewolde ontdek je alles over het telen van appels en peren. Stap op het treintje en rijd rond over een echt fruitteeltbedrijf. Help mee op het bedrijf en pluk je eigen appels. Hoe komt de appel van de boer naar jouw huis? En wist jij dat er heel veel verschillende appelsoorten zijn? Leer alles van een echte fruitteler!

Samen ervaren jullie de gehele cyclus van de appel. Je leert hoe een appel groeit, wat er gemaakt kan worden van appels en hoe de appel reist van de teler naar de supermarkt. Na deze excursie ben je een echte appelkenner, heb je meer geleerd over wat er op jouw bord ligt en waar het vandaan komt. Lekker eten hoeft niet van ver te komen.

Fruithal Smits is aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland.  Kijk voor meer informatie op: https://www.boerderijeducatienederland.nl/.

Doel:

De leerlingen begrijpen en ervaren hoe het er in een fruitteeltbedrijf aan toe gaat. De leerlingen weten dat er meerdere soorten fruit zijn en hoe deze groeien. Ze leren hoe het fruit van de teler naar de supermarkt komt. Deze les is zeer geschikt om als uitgangspunt te gebruiken voor onderwerpen als verantwoorde consumptie en duurzaamheid.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Verdere benodigdheden:

Kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen.

Opmerkingen:

Voor deze activiteit zijn hulpouders/begeleiders benodigd en voor de leerlingen kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen.

Organisatie
Fruithal Smits
Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
groep 3, groep 4, groep 5
Periode
September t/m oktober
Plaats
Fruithal Smits (Sterappellaan 29, 3897 LL Zeewolde)
Kosten
€145,- per groep
Kerndoelen
Kerndoel 1: Informatie verwerven
Kerndoel 34: Gezondheid
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Domeinen
Voeding
Gezondheid
21e eeuwse vaardigheden
Communiceren;Samenwerken;Creatief denken;Informatievaardigheden
Duurzame ontwikkelingsdoelen
4. Kwaliteitsonderwijs12. Verantwoorde consumptie en productie
Trefwoorden
boerderijeducatie
fruitteelt
appel
herfst
boerderij
kringloop
peer
fruit