<< terug naar het overzicht

KRAAK DE NOOT BIJ PLANTAGE NIEUWLAND (OOK FLORIALLY)

Ga op bezoek bij Plantage Nieuwland en leer alles over de groei van noten. Wist jij al dat een kastanje geen noot is en dat noten supergezond zijn? Proef de verschillen tussen een hazelnoot en walnoot en neem een kijkje bij de bijen of de kippen. Help de notenboer en kijk wie de meeste noten kan rapen. Leer de verschillende noten kennen, van binnen en van buiten! Of knutsel een bootje van notendoppen en kijk of het blijft drijven. Tijdens de excursie krijg je uitleg over de verschillende noten op de plantage. Hoe kan je een noot herkennen en, nog belangrijker, hoe smaakt de noot dan? Leer hoe noten groeien en ga samen noten rapen. Waar kan je noten nog meer voor gebruiken? Plantage Nieuwland is aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland. Voor meer informatie kijk op: https://www.boerderijeducatienederland.nl/

Deze les kun je op zichzelf reserveren maar maakt ook deel uit van het educatieve FloriALLY-lesprogramma. Wanneer je kiest voor het volledige FloriALLY-pakket boek je na het reserveren van deze les bij Collage Almere de overige 3 aangesloten lessen (beeldende, techniek en dans). Je neemt de gehele horizontale lijn af, die uit 4 lessen bestaat. Kijk voor het gehele FloriALLY-programma op www.florially.nl. De FloriALLY-prijs is €2,50 per leerling.

Doel:

De leerling leert verschillende noten kennen, leert hoe deze groeien en ervaart het leven op een notenboerderij.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Verdere benodigdheden:

Kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen.

Opmerkingen:

Let op: niet geschikt voor kinderen met een notenallergie. Voor deze activiteit zijn hulpouders/begeleiders benodigd en voor de leerlingen kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen. Als je een Collage-account hebt, kun je voor deze activiteit gebruikmaken van de subsidieregeling van Collage.Reserveer eerst een roostermoment bij Stad & Natuur. Vul dan het reserveringsformulier in bij Collage: www.collage-almere.nl. Klik op Stad & Natuur als aanbieder.

Organisatie
Plantage Nieuwland, Nuray Gul
Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
groep 1 t/m 4
Periode
September en oktober
Plaats
Plantage Nieuwland (Michauxpad 32, 1358 AE Almere)
Kosten
€155,- per groep
Kerndoelen
Kerndoel 34: Gezondheid
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Domeinen
Voeding
Gezondheid
Kunst, cultuur en erfgoed (Collage)
21e eeuwse vaardigheden
Communiceren;Probleemoplossend vermogen;Kritisch denken;Creatief denken
Duurzame ontwikkelingsdoelen
2. Geen honger4. Kwaliteitsonderwijs12. Verantwoorde consumptie en productie15. Leven op het land
Trefwoorden
Boerderijeducatie
Notenteelt
Noten
Boerderij
Rapen
Proeven
Herfst
Vruchten