<< terug naar het overzicht

De Grote Plantenjacht

De Grote Plantenjacht is een uitdagend en praktisch lespakket waarbij leerlingen de biodiversiteit rondom de school onderzoeken. Het wordt gratis verstrekt via Eco-Schools en is bedoeld voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Ze onderzoeken de gelijkenis en verschillen tussen planten en dieren, ze verzamelen & bestuderen natuurschatten en ze maken een actieplan om de biodiversiteit rond de school te vergroten. Na afloop ontvang je als school € 100,- om het actieplan van de leerlingen ook daadwerkelijk uit te voeren.

Iedere school in heel Nederland kan meedoen. Aanmelden verloopt via de website www.eco-schools.nl/de-grote-plantenjacht. Na aanmelding ontvang je een schoolcode om in te loggen en de lesmaterialen te downloaden.

Het lespakket bevat een serie van vijf lessen (van 30-60 min) voor leerlingen uit groep 5-6 (de 'avonturiers’) en 7-8 (de 'ontdekkers’) over biodiversiteit rond de school. De opzet is voor beide groepen hetzelfde, het niveau verschilt. Bekijk een preview van het complete lespakket. Voor het beste leereffect worden de lessen aansluitend op elkaar uitgevoerd, bijvoorbeeld gedurende een projectweek of verspreid over een langere periode.

Tip: gebruik dit lespakket voor je nieuwe groene schoolplein of bij het invullen van thema groen van Eco-Schools

Doel

Leerlingen onderzoeken de biodiversiteit en maken een actieplan om de biodiversiteit rond de school te vergroten. 

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Leverancier
ANMEC
Type
Projecten
Thema
biodiversiteit, milieu, natuur, planten
Niveau
groep 5 t/m 8
Periode
Gehele schooljaar (met voorkeur voor herfst en/of voorjaar)
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC
Informatie
Bekijk bestanden