<< terug naar het overzicht

1801 - WTMBBB17 Water: verdampen, drijven en zinken

De was moet drogen en het liefst zo snel mogelijk. Welke invloed heeft temperatuur hier op? En de wind, speelt die hier ook een rol in? De klas onderzoekt de beste manier om was te drogen. Ook gaan ze onderzoeken wat het verschil is tussen drijven en zinken en de redenen waarom het ene voorwerp blijft drijven terwijl het andere voorwerp juist zinkt. Want hoe kan het zo zijn dat een enorm groot schip blijft drijven en een mini speld meteen zinkt? Door het doen van verschillende proefjes ontdekken de leerlingen alle geheimen op dit gebied.

Kernwoorden: wind, temperatuur, onderzoeken, drijven en zinken, beïnvloeding 

Doel:

Leerlingen leren de verschillende facetten van water kennen. Wanneer verdampt water, wat drijft er en wat zinkt er?

Tijdsinvestering:

120 minuten

Opmerkingen:

De kosten hangen af van de abonnementen bij 1801 EDUTHEEK. Als uw school nog geen abonnement heeft, neem dan contact op met eduservice@marant.nl

Inhoud:

De leskisten Wetenschap & Techniek zijn ontwikkeld in samenwerking met het Kenniscentrum Wetenschap en Techniek Gelderland (KWTG). Deze praktische kist bevat korte handleidingen en uitdagende en verwonderende materialen om direct mee aan de slag te kunnen gaan. Tevens bevat de kist extra verdiepende opdrachten voor de plusleerlingen.

Thema
Wetenschap & Technologie
Leverancier
1801 - Edutheek
Type
Leskisten
Niveau
groep 5, groep 6
Periode
hele jaar
Plaats
klaslokaal
Uitvoering door
leerkracht
Kosten *
Afhankelijk van het Edutheek-abonnement. Nog geen lid? Neem contact op via 1801.nl/contact
Kerndoelen
Kerndoel 42: Natuurkundige verschijnselen