<< terug naar het overzicht

GRATIS GROENTEZADEN PAKKET

Yes! Voor het vijfde jaar kunnen scholen en bso’s weer kennismaken met moestuinieren en gezonde groenten. Geef jij jouw klas of bso ook bij ons op voor het gratis pakket met zaden van groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan? Het pakket bestaat uit tien zakjes met duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor een hele school. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina, met uitgebreide informatie over de zaden en een heleboel nuttige tips voor jullie moestuin! De zaden zijn vermeerderd met respect voor de natuur en vrij van bestrijdingsmiddelen. Bij de ontwikkeling zijn geen technieken gebruikt die vallen onder de term genetische modificatie. De zaden zijn prima te gebruiken voor je biologische moestuin, ze hebben alleen geen officieel keurmerk. Lekker, gezond en veilig aan de slag dus!

Doel:

De leerling ontdekt hoe zaden ontkiemen en onderzoeken de eigen plant.

Tijdsinvestering:

Zelf in te delen

Inhoud:

Hoe ziet zo’n pakket eruit?Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, andijvie, rode biet, prei, spinazie en peentjes.Biologisch?De zaden in het pakket zijn een veilig natuurproduct, veilig voor mens en dier. Ze zijn vermeerderd met respect voor de natuur, vrij van bestrijdingsmiddelen en bij de ontwikkeling zijn geen technieken gebruikt die vallen onder de term genetische modificatie. Ze zijn prima te gebruiken voor je biologische moestuin.Lesmateriaal en teeltinformatieHet pakket bevat ook een boekje met informatie en tips. Op de bijbehorende webpagina staat aanvullende informatie en kun je werkbladen downloaden. Je kunt het pakket uiteraard ook aanvullen met eigen lesmateriaal. En benut ook de praatplaten voor moestuinlessen.

Opmerkingen:

Stad & Natuur bezorgt deze pakketten na bestelling gratis op school. De pakketten worden in februari 2024 verspreid. 1 pakket per school of BSO. Op = op

Type
Doe en beleef in de omgeving van school-leerkracht
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1 t/m 8
Periode
Voorjaar
Plaats
School
Kosten
Gratis
Trefwoorden
groenten
kweken
groentepakket
gratis
bezorging
moestuin
teelt
kweek
prei
sla
tomaat
bieten
peentjes
radijs