<< terug naar het overzicht

FitBizKids - Op school

Een groep kinderen gaat de uitdaging aan om hun eigen gezonde cateringbedrijf op te zetten! In dit programma ontwikkelen de kinderen 21e-eeuwse vaardigheden als creatief- en oplossingsgericht denken, samenwerken en presenteren. De kinderen leren over gezond, lekker en divers eten en hoe goed eten ook goed is voor je omgeving. Vervolgens staan de kinderen stil bij hoe je lichaam eten verwerkt en het belang van bewegen. Ook ontwerpen de bedrijfjes een eigen bedrijfslogo en keurmerk. Hierna krijgen ze een workshop in pitchen, en pitchen hun ideeën voor een bankier. Na een aantal kooklessen o.l.v. een professionele kok, werken ze toe naar het eindevenement: het Fit Food Festival! Hier verkopen ze hun eigen vegetarische soepen en laten ze de bezoekers zien wat ze tijdens het programma geleerd hebben.

Doel

Leren wat duurzame voedselproductie is en hoe dit invloed heeft op het leven van mensen en dieren op aarde. Erachter komen dat ‘het eten op hun bord’ bestaat uit een rijkheid van ingrediënten die geïmporteerd en geëxporteerd worden over de hele wereld.

Leren wat keurmerken zijn en wat de betekenis hiervan is. Leren beoordelen welke voedingskeuzes goed en slecht voor het milieu zijn. Een aantal gezonde sportieve activiteiten leren uitvoeren. Een zorgzame houding aanleren tegenover hun levensstijl.

Tijdsinvestering

Modulair: 6 tot 11 lessen van 2 uur.

Verdere benodigdheden

Fawaka Ondernemersschool regelt al het materiaal.

Opmerkingen

Lees meer over Fawaka Ondernemersschool op onze website: www.fawakaondernemersschool.nl.

Het aantal lessen kan varieren afhankelijk van uw vraag.

Leverancier
Fawaka Ondernemersschool
Type
Projecten
Thema
duurzaamheid, voeding
Niveau
groep 3 t/m 8
Periode
Hele jaar
Plaats
Op school
Uitvoering door
Fawaka Ondernemersschool heeft een poel van ervaren docenten
Kosten
Kosten zijn afhankelijk van het aantal lessen. Indicatie € 2720- incl. btw per klas per 10 lessen
Kerndoelen
Kerndoel 34: Gezondheid
Kerndoel 35: Redzaam gedrag
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 42: Natuurkundige verschijnselen
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren