<< terug naar het overzicht

ZWERVEND AFVAL OP LOCATIE FLORIALLY

Bij dit schoolbrede project over zwerfafval staat de vraag ‘wat is (zwerf)afval?’ centraal. Met behulp van verschillende werkvormen en verdiepingsopdrachten werk je aan dit thema. Je stelt jezelf vragen als: wat vind ik belangrijk aan dit thema? Wat heeft het met mij te maken? Wat kan en wil ik er aan doen? Het project is een combinatie van praktische opdrachten, eigen ervaring, onderzoek doen, informatie verwerken, zelf nadenken en filosoferen. Tijdens een van de lessen ga je zwervend afval verzamelen in de schoolomgeving. Hoeveel kilo afval verzamel jij?

Doel:

De leerlingen inzicht bieden en betrekken bij het thema zwerfafval zodat ze hier hun eigen mening over vormen en hun (mogelijke) gedrag rondom zwerfafval kunnen formuleren.

Inhoud:

Bij deze activiteit op een van de Stad & Natuur-locaties ga je zelf als leerkracht aan de slag met de themakist zwervend afval. De themakist heeft de vorm van een kleine kliko. Hierin zitten materialen voor 35 leerlingen om zwervend afval te ruimen. Je kan deze les doen op Stadslandgoed de Kemphaan, kinderboerderij Den Uylpark, kinderboerderij De Beestenbende en Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.

  • Grijpers
  • Fluoriserende hesjes 'Nederland schoon'
  • Handschoenen
  • Vuilniszakken
  • Flyers

Opmerkingen:

Deze les maakt onderdeel uit van het educatieve FloriALLY-lesprogramma. Na het reserveren van deze les kun je bij Collage Almere de overige 3 aangesloten lessen reserveren. Je neemt de gehele horizontale lijn af bestaande uit 4 lessen.
Kijk voor het gehele FloriALLY-programma op www.florially.nl

Vervoer nodig? Wist je dat allGo een groepsticket aanbiedt voor slechts €29,50 per 15 leerlingen en 3 begeleiders? Bij aanschaf van het lespakket ontvang je hierop 25% korting. Kijk hier hoe je gebruikt maakt van dit speciale tarief!

Type
FloriALLY
Niveau
groep 3, groep 4
Periode
Het hele schooljaar
Plaats
Op school
Kosten
€2,50 per leerling (Prijs enkel van toepassing in combinatie met FloriAlly)
Kerndoelen
Kerndoel 35: Redzaam gedrag
Kerndoel 37: Waarden en normen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Domeinen
Duurzaamheid
21e eeuwse vaardigheden
Communiceren;Probleemoplossend vermogen;Probleem oplossen
Duurzame ontwikkelingsdoelen
4. Kwaliteitsonderwijs13. Klimaatactie
Trefwoorden
afval
filosofie
opruimen
upcycle
upcyclen