< Terug naar maassluis.nl
<< terug naar het overzicht

Droge voeten

Lespakket Droge voeten
Het klimaat verandert. Een van de manieren waarop wij dat merken is dat het steeds vaker extreem hard regent. Ook in het dichtbevolkte Zuid-Holland, waar hemelwater door de verharding van wegen, huizen, kassen en bedrijventerreinen nauwelijks meer ergens rustig in de grond kan zakken. De samenwerkende partijen in het programma STROOM! maakten hierover de lesbrieven voor groep 7 en 8. Hoe houdt Zuid-Holland het droog en Leven in een badkuip. U kunt deze gratis downloaden op www.watereducatie.nl/zuid-holland. Op deze site vindt u nog veel meer watereducatieproducten en -diensten.

Gastdocenten
Haal een Delflander in huis! Delflanders zijn over het algemeen erg trots op hun werk. Zij kunnen er dan ook boeiend over vertellen. Vindt u het leuk om een medewerker van Delfland een gastles bij u op school te laten verzorgen? Dat kan.
Mail naar educatie@hhdelfland.nl om een gastles aan te vragen.

Excursie Keringhuis  
de leerlingen krijgen in het Publiekscentrum Water een uitleg over waterbeheer en het werk van Delfland. Er is een film, een interactief watervertelplein en een buitenspeelplaats. De leerlingen wandelen naar gemaal Westland, waar ze een uitleg krijgen over de werking van gemalen. Een bezoek duurt ongeveer 1,5 uur. 

Doel:

Leerlingen bewust maken van de gevolgen van klimaatverandering voor Zuid-Holland (Het verharde oppervlak).
Leerlingen bewust maken van het feit dat Nederland voor een groot gedeelte onder de zeespiegel ligt (Leven in een badkuip). 

Tijdsinvestering:

Het lespakket 'Droge voeten; Het verharde oppervlak' bestaat uit drie tot vier lessen (afhankelijk van het wel of niet op excursie gaan). Les 1 duurt 45 minuten en les 2 duurt 75 minuten. Les 3 en 4 zijn variabel. 
Het lespakket 'Droge voeten; Leven in een badkuip' bestaat uit vier lessen. Iedere les neemt ongeveer 45 minuten in beslag. Les 3 is excursie en zal meer tijd in beslag nemen.

Verdere benodigdheden:

  • Computers
  • Printer
  • Fototoestellen
  • Restmateriaal om maquette te maken
  • Meetlat of rolmaat
Type
Landelijke/regionale lespakketten
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 7, groep 8
Periode
januari t/m december
Kosten *
Voor de excursie
Duurzame ontwikkelingsdoelen
13. Klimaatactie