< Terug naar maassluis.nl
<< terug naar het overzicht

Het Keringhuis

Ga zelf aan de slag met het bouwen van een waterkering op de waterspeelplaats. Ontdek de geheimen van de Maeslantkering en gemaal Westland. De Maeslantkering in Hoek van Holland is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. Gemaal Westland bevindt zich op loopafstand van het Keringhuis. De excursie duurt anderhalf uur en is speciaal voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs. 

Doel:

Leerlingen leren: hoe Nederland beschermd is tegen hoog water, wanneer de stormvloedkeringen zich sluiten, hoe Nederland met al het rivierwater omgaat of waar we op letten tijdens perioden van droogte.

Tijdsinvestering:

Ongeveer 1,5 uur (excl. reistijd).

Opmerkingen:

Dit programma is onderdeel van het Hoogheemraadschap van Delfland -Leren over water.

Kijk op de website www.hhdelfland.nl/inwoner/leren-over-water voor meer lesprogramma's, gastlessen en excursies. 

  1. De maximale groepsgrootte is 35 en minimale groepsgrootte is 15 personen.
  2. Om een rondleiding aan te vragen stuurt u, minimaal 4 weken voor de gewenste datum een mail naar educatie@hhdelfland.nl of reserveer via www.keringhuis.nl/groepsboeking. 

Inhoud:

De rondleiding begint met een klokhuis-film. Deze legt de werking van de Maeslantkering uit. Daarna vertelt de gids de leerlingen in het Keringhuis over: hoe wij leven in een land dat zo laag ligt en zoveel water in de buurt heeft. Daarna ga je het buitenterrein op waar de leerlingen zelf kunnen zien en voelen hoe bijzonder de Maeslantkering is. We sluiten af met een ren-je-rot quiz waarbij op een speelse manier wordt getoetst wat de leerlingen hebben opgestoken van de rondleiding. Bij mooi weer kunnen ze ook nog gebruik maken van onze waterspeelplaats (deze is open van 1 april tot 1 november).

Type
Lessen en excursies
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 6, groep 7, groep 8
Periode
januari t/m december
Uitvoering door
Gids van het Keringhuis
Duurzame ontwikkelingsdoelen
9. Industrie, innovatie en infrastructuur