<< terug naar het overzicht

EXPEDITIE UPCYCLE

Wist je dat je van afval de mooiste nieuwe spullen kunt maken? Sieraden, meubels, kleding en zelfs prachtige kleden, je kunt het zo gek niet bedenken. Bij het Upcyclecentrum in Almere Haven zie je met eigen ogen hoe dit gebeurt. Ga op expeditie in dit unieke gebouw en ontdek welke bijzondere geüpcyclede materialen er te vinden zijn. Onderzoek wanneer je iets kan repareren, waar bepaalde machines van gemaakt zijn en hoe je grondstoffen goed kunt hergebruiken. Upcyclen jullie mee?

Het Upcyclecentrum Almere Haven is het eerste recycleperron van Europa dat upcyclen promoot en mogelijk maakt. Sinds 2018 zijn er in het centrum verschillende jonge ondernemers actief die met de ingeleverde afvalstromen (metaal, gft, textiel, plastic en hout) producten maken en deze verkopen.

De voetstap die jij achterlaat op de planeet vinden wij heel belangrijk. Bij Stad & Natuur streven wij ernaar om leerlingen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de invloed die zij hebben op de planeet.

Deze les kun je op zichzelf reserveren maar maakt ook deel uit van het educatieve FloriALLY-lesprogramma. Wanneer je kiest voor het volledige FloriALLY-pakket boek je na het reserveren van deze les bij Collage Almere de overige 3 aangesloten lessen (beeldende, techniek en dans). Je neemt de gehele horizontale lijn af, die uit 4 lessen bestaat. Kijk voor het gehele FloriALLY-programma op www.florially.nl. De FloriALLY-prijs is €5,- per leerling.

Doel:

De leerling leert wat upcyclen is en ontdekt hoe het wordt toegepast binnen het Upcyclecentrum in Almere Haven.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Opmerkingen:

Busvervoer zit bij de les inbegrepen!

Organisatie
Upcycle Centrum Almere
Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
Periode
Het hele schooljaar
Plaats
Het Upcyclecentrum, de Steiger 113
Kosten
€3,50 per leerling inclusief busvervoer
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Kerndoel 45: Technische oplossingen
Domeinen
Duurzaamheid
Bus
21e eeuwse vaardigheden
Communiceren;Probleemoplossend vermogen;Kritisch denken;Creatief denken
Duurzame ontwikkelingsdoelen
4. Kwaliteitsonderwijs9. Industrie, innovatie en infrastructuur11. Duurzame steden en gemeenschappen12. Verantwoorde consumptie en productie
Trefwoorden
Upcycle
recycle
upcyclecentrum
afval
duurzaamheid
milieu
hergebruik
inleveren