<< terug naar het overzicht

Uit je kruin

Zoek in het bos naar dinopoten, bouw een beverhut of ga samen ademen met een struik. Dit kan met Uit je kruin!
Iedere week bevat een boomactiviteit die je in dat seizoen kunt doen. Afwisselend komen drie leeftijdsgroepen aan bod: 4-6 jaar, 6-10 jaar en 16+. Dus 52 weken lang boomplezier! De ideeën zijn speels en grotendeels nieuw. Voor iedereen die met kinderen of volwassenen de natuur in gaat: natuurgidsen, leerkrachten, begeleiders van dagopvang en BSO, ouders en grootouders.
De originele activiteiten zijn aangevuld met achtergrondinformatie en Gekke weetjes. Welke boom heeft bladeren met aan twee kanten bladgroen??

Doel

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

Dit boek bestaat uit verschillende activiteiten voor de onderbouw tot en met het voortgezet onderwijs over verschillende onderwerpen die te maken hebben met bomen. Er zijn 52 opdrachten, gelijk aan het aantal weken per jaar, opgedeeld voor de groepen 4 tot 6 jaar, 6 tot 10 jaar en 16 jaar en ouder. Het boek is opgedeeld in periodes van 3 weken waarbij de eerste week voor 4 tot 6 jaar is, de tweede week voor 6 tot 10 jaar en de derde week voor 16 jaar en ouder.

Bij iedere week staat een stukje achtergrondinformatie, een gek weetje, gedicht of liedje en een activiteit. 

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
Boeken
Thema
biodiversiteit, dieren, duurzaamheid, natuur, planten
Niveau
kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, groep 1 t/m 8, voortgezet onderwijs (onderbouw)
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC