<< terug naar het overzicht

3-CYCLE, RECYCLE HET ZELF

Yes! Recyclen is leuk! Spring op de fiets en maak van oud plastic iets nieuws. Leer hoe je van rommel iets waardevols kan maken door zowel te recyclen als te upcyclen.

Er zit een heel proces achter het recyclen van materialen. Samen met de mannen van 3-Cycle ga je daarmee aan de slag. Met een speciale shredderfiets, oud plastic en keihard werken gaan we op weg naar gerecyclede producten. En het eindresultaat krijg je ook nog eens mee naar school!

De voetstap die jij achterlaat op de planeet vinden wij heel belangrijk. Bij Stad & Natuur streven wij ernaar om leerlingen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de invloed die zij hebben op de planeet. Met een programma als 3-Cycle proberen wij de bewustwording van de jeugd aan te wakkeren. Leerlingen gaan in hun eigen omgeving op zoek naar plastic dat gerecycled kan worden. Daarna ontdekken ze hoeveel plastic zij in het dagelijks leven gebruiken én hoeveel verschillende soorten plastic er zijn. Er zijn maar een paar soorten plastic die gerecycled kunnen worden. Door dit besef hopen wij dat de kinderen gaan nadenken over het verschil dat zij op een makkelijke manier kunnen maken.

De les van 3-Cycle kan aangepast worden naar de tijdsduur die jij wilt! Zet het in als losse les of als deel van een projectperiode.

Doel:

De leerling leert verschillende plasticsoorten te onderscheiden, welke wel en niet gerecycled kunnen worden. De leerling gaat aan de slag met techniek en maakt van oud plastic een nieuw product.

Tijdsinvestering:

in overleg

Verdere benodigdheden:

Plastic doppen

Type
Doe en beleef in de omgeving van school-gastdocent
Niveau
groep 6, groep 7, groep 8
Periode
November
Plaats
Stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanstraat 1
Kosten
Op offerte
Kerndoelen
Kerndoel 1: Informatie verwerven
Kerndoel 4: Informatie opzoeken
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Kerndoel 45: Technische oplossingen
Domeinen
Duurzaamheid
21e eeuwse vaardigheden
Communiceren;Samenwerken;Kritisch denken;Creatief denken
Duurzame ontwikkelingsdoelen
4. Kwaliteitsonderwijs12. Verantwoorde consumptie en productie13. Klimaatactie
Trefwoorden
circulaire economie
recycle
upcycle
plastic
verwerken
groene voetstap
duurzaamheid
milieu
techniek