< Terug naar maassluis.nl
<< terug naar het overzicht

Smaaklessen

Het ervaren en beleven van voedsel staat centraal. Door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken gaan de leerlingen op smaakmissies.
 

Doel:

Leerlingen krijgen kennis over eten en ervaring met gezond en duurzaam kiezen.

Tijdsinvestering:

Er zijn vijf lessen met vijf thema's per groep (smaak, gezond eten, voedselproductie, consumentenvaardigheden en koken) , die per keer maximaal een uur duren.
Voor de kleuterbouw zijn er negen lessen.

Opmerkingen:

  • Bij elke Smaakles hoort een opdracht op het digitale schoolbord (na aanmaken account op Chef).
  • Daarnaast zijn er digitale extra' zoals: creatieve opdrachten, filmpjes, handige illustraties en foto's te vinden in het online inspiratieboek.
  • Op de site staan ook mogelijkheden voor gastlessen.
  • Bij elke les staat een combinatietip met bijvoorbeeld taal, rekenen of biologie.

Inhoud:

  • Handleiding
  • Plastic bak met bestek
  • Kleurstoffen
  • Rasp
  • 6 Schilmesjes
  • Knoflookpers
  • Blikopener
  • Garde
  • 4 Blinddoeken
  • Weegschaal
  • Opscheplepel
  • Spatel
  • Deegroleer
  • 30 Bekers
  • 30 Borden
  • Mengbeker
  • 6 Roestvrij stalen schaaltjes en 2 grotere schalen
  • Zeef
  • Koksmuts
  • 2 Ovenwanten
Type
Leskisten
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1 t/m 8
Periode
januari t/m december
Duurzame ontwikkelingsdoelen
3. Goede gezondheid en welzijn