<< terug naar het overzicht
Het ervaren en beleven van voedsel staat centraal. Door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken gaan de leerlingen op smaakmissies.
Leerlingen krijgen kennis over eten en ervaring met gezond en duurzaam kiezen.
Er zijn vijf lessen met vijf thema's per groep (smaak, gezond eten, voedselproductie, consumentenvaardigheden en koken) , die per keer maximaal een uur duren.
Voor de kleuterbouw zijn er negen lessen.
- Bij elke Smaakles hoort een opdracht op het digitale schoolbord (na aanmaken account op Chef).
- Daarnaast zijn er digitale extra' zoals: creatieve opdrachten, filmpjes, handige illustraties en foto's te vinden in het online inspiratieboek.
- Op de site staan ook mogelijkheden voor gastlessen.
- Bij elke les staat een combinatietip met bijvoorbeeld taal, rekenen of biologie.
- Handleiding
- Plastic bak met bestek
- Kleurstoffen
- Rasp
- 6 Schilmesjes
- Knoflookpers
- Blikopener
- Garde
- 4 Blinddoeken
- Weegschaal
- Opscheplepel
- Spatel
- Deegroleer
- 30 Bekers
- 30 Borden
- Mengbeker
- 6 Roestvrij stalen schaaltjes en 2 grotere schalen
- Zeef
- Koksmuts
- 2 Ovenwanten