< Terug naar maassluis.nl
<< terug naar het overzicht

Voedselverspilling

Wereldwijd haalt een derde van onze voedselproductie ons bord niet. Dat is niet alleen zonde van het voedsel, maar ook van alles wat nodig is om het voedsel te kunnen consumeren. In een wereld waarin we geld en eten zat hebben, verliezen onze kinderen de waarde van eten uit het oog. Maar dat kan anders dankzij dit lespakket.

Doel:

Leerlingen van het basisonderwijs (groep 5 t/m 8) leren waar hun eten vandaan komt, wat ervoor nodig is om dit eten te produceren en waarom het dus erg is dat er eten wordt verspild en hoe ze dit kunnen voorkomen.

Opmerkingen:

Een uniek en duurzaam lesidee voor groep 5 t/m 8. s
Ga aan de slag met het Instock lespakket via www.instock.nl/lespakket-voedselverspilling

Type
Landelijke/regionale lespakketten
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
Duurzame ontwikkelingsdoelen
3. Goede gezondheid en welzijn12. Verantwoorde consumptie en productie