<< terug naar het overzicht

WONDERWEL, WELKOM IN HET HUIS VAN DE TOEKOMST

Bestel het boek: 'Wonderwel - welkom in het huis van de toekomst', met daarin 7 vrolijke verhalen over hoe onze basisvoorzieningen worden geleverd. In de verhalen wordt techniek gekoppeld aan natuur, aardrijkskunde, geschiedenis en duurzaamheid. 

In dit boek ontdek je de verhalen achter de werking van de kraan, het stopcontact, de verwarming en je mobiel. Wonderbaarlijke verhalen over bijzondere natuurkrachten en slimme techniek. Je leest over de uitvinders van al die techniek. En je ontmoet vakmensen die ervoor zorgen dat alles het elke dag weer doet. Het boek gaat ook over het huis van de toekomst: een duurzaam huis! Je maakt kennis met nieuwe technieken om zuiniger te zijn met energie, drinkwater en alles wat leeft op aarde. En je komt erachter dat er op veel vragen nog geen antwoorden zijn. Misschien kun jij wel een handje helpen!

'Wonderwel, welkom in het huis van de toekomst'. 
Het boek vertaalt de uitdaging van duurzaamheid op een vrolijke manier naar kinderen en leerkrachten. Voor leerkrachten in het PO en start VO biedt het inspiratie voor onderwijs over duurzaamheid waarbij kennis van natuur en techniek betekenisvol zijn geïntegreerd. Het eigen huis van kinderen is als uitgangspunt genomen.
Hoe gaan basisvoorzieningen zoals drinkwater, riool, verwarming, elektriciteit en internet eruitzien in het duurzame huis van de toekomst? Een boek met prikkelende vragen, interviews met technici die zorgen dat alles het elke dag doet en heldere illustraties van Rianne van Duin.

Het voorwoord is geschreven door Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland. Opgedragen aan alle jonge makers van een duurzame toekomst!

Het boek bestellen? Of wil je meer informatie? Ga naar https://www.wonderwel.nu/

Doel:

De leerling leert over de techniek binnen het reguliere huishouden en onderzoekt de duurzame alternatieven.

Tijdsinvestering:

Zelf in te delen

Inhoud:

Het boek: 'Wonderwel - welkom in het huis van de toekomst', met daarin 7 vrolijke verhalen over hoe onze basisvoorzieningen worden geleverd. In de verhalen wordt techniek gekoppeld aan natuur, aardrijkskunde, geschiedenis en duurzaamheid.

Opmerkingen:

Je kan via de website www.wonderwel.nu zelf dit boek bestellen en ontvangen wanneer gewenst. Wij zullen om verzendkosten te besparen ook eenmalig een grote bestelling plaatsen voor scholen die zich hiervoor inschrijven via onderstaande knop.

Type
Doe en beleef in de omgeving van school-leerkracht
Niveau
groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, speciaal onderwijs
Periode
Oktober, maart en april
Plaats
School
Kosten
€15,- incl. verzendkosten
Kerndoelen
Kerndoel 1: Informatie verwerven
Kerndoel 3: Informatie beoordelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Kerndoel 45: Technische oplossingen
Domeinen
Duurzaamheid
21e eeuwse vaardigheden
Probleemoplossend vermogen;Creatief denken
Duurzame ontwikkelingsdoelen
4. Kwaliteitsonderwijs7. Betaalbare en duurzame energie
Trefwoorden
techniek
natuur
aardrijkskunde
geschiedenis
duurzaamheid
boek
wonderwel
toekomst