<< terug naar het overzicht

UPCYCLE JE ´OUD´FIT

Kleding is één van de meest vervuilende industrieën in de wereld. De mode industrie verandert snel en door deze 'fast fashion' belandt er een hoop kleding, ongedragen, op vuilnisbelten en in de natuur. Ga aan de slag met het upcyclen van je oude kleding. Weggooien is zonde! Leer van modeontwerper Anneke Speelman hoe je op een duurzame manier met je kleding kan omgaan. Ook van oude kleding kan je weer prachtige en draagbare stukken maken. Ontdek tijdens deze les hoe jij een echte designer wordt en ook nog eens hoe jij zelf een positieve impact kan maken op het milieu! Lijkt dit je leuk, schrijf je dan snel in en wie weet word jij wel het nieuwe duurzame ontwerp talent in de modewereld.

Doel:

Zelfstandig een positieve impact op het milieu maken door hun eigen kledingstuk om te toveren tot een nieuw one-of-a-kind draagbaar stuk.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Verdere benodigdheden:

De leerlingen moeten een kledingstuk meenemen waarin geknipt, geplakt en getekend mag worden. Het is wenselijk dat de leerling het kledingstuk nog past zodat deze daarna kan worden gedragen als nieuw stuk.

nieuw
Organisatie
Upcycle Centrum Almere
Type
Doe en beleef in de omgeving van school-gastdocent
Niveau
groep 5 t/m 8
Periode
Het hele schooljaar
Plaats
School
Kosten
€160,- per groep
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Kerndoel 45: Technische oplossingen
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Domeinen
Duurzaamheid
Kunst, cultuur en erfgoed (Collage)
21e eeuwse vaardigheden
Communiceren;Samenwerken;Probleemoplossend vermogen;Kritisch denken;Creatief denken;Probleem oplossen
Duurzame ontwikkelingsdoelen
4. Kwaliteitsonderwijs5. Gendergelijkheid8. Waardig werk en economische groei12. Verantwoorde consumptie en productie13. Klimaatactie14. Leven in het water15. Leven op het land
Trefwoorden
Upcycle
Kleding
Textiel
Tweedehandstextiel
Mode
Techniek