<< terug naar het overzicht

ALLES VOOR EEN PANNENKOEK

Met de materialen uit deze leskist ontdekken we wat er allemaal nodig is voor een pannenkoek, zoals eieren (en die komen van kippen), melk (van koeien) en meel (dat van graan wordt gemaakt). Veel boeren werken hard om de kippen en koeien te verzorgen en graan te verbouwen. Zonder graan geen meel en dus geen pannenkoeken. We zetten alles klaar wat nodig is om pannenkoeken te bakken en dan gaan we aan de slag: we bakken onze eigen pannenkoeken en proeven hoe ze smaken. Optioneel te reserveren met gastdocent.

Doel:

De kinderen ervaren wat er nodig is voor het bakken van pannenkoeken. Zij maken kennis met enkele planten en dieren die voor ons voedsel zorgen.

Tijdsinvestering:

Zelf in te delen

Verdere benodigdheden:

Boodschappen doen: melk, eieren, meel, boter, suiker/stroop. In de docentenhandleiding vind je een overzicht van mogelijke activiteiten. Als je overweegt om een bezoek te brengen aan de kinderboerderij, is het handig dit tijdig te regelen. 

Inhoud:

Lesmap inclusief alle benodigde materialen voor het uitvoeren van de opdrachten. Ingredienten niet inbegrepen.

Opmerkingen:

Tip: Combineer deze les met een bezoek aan een van onze leuke boerderijen. Je kunt deze les ook laten geven door een gastdocent, neem hiervoor contact met ons op. Wij bezorgen de leskisten bij je op school. Na 2 weken halen we de leskist weer op.

Organisatie
Stad & Natuur
Type
Aanbod op school, themakisten
Niveau
groep 1 t/m 4
Periode
Het hele schooljaar
Plaats
School
Kosten
€30,- incl, bezorging en afhaling
Kerndoelen
Kerndoel 1: Informatie verwerven
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Domeinen
Voeding
21e eeuwse vaardigheden
Samenwerken;Sociale en culturele vaardigheden
Trefwoorden
kip
koe
melk
graan
pannenkoek
poffertje
leskist
voeding
duurzaamdoor
voedseleducatieaanbod