Natuur en Milieu Educatie Catalogus CNME

Plantenoase in de klas of op de BSO

Vergroen jouw klaslokaal of BSO met een plantenoase! Samen met je leerlingen gaan we aan de slag met het realiseren van een plantenwand. Groen in de klas draagt bij aan een goede luchtkwaliteit, welzijn van de leerlingen én leren zorgdragen voor de planten. Zijn de planten na een tijdje goed gegroeid? Maak dan stekjes met de lesson-up instructie en deel uit aan andere klassen.

CNME geeft de gastles, regelt de materialen (planten, bakken, potgrond) en biedt de lesson-up stekles aan. De school - bijvoorbeeld de concierge - zorgt voor bevestiging van de bakken aan de muur. De lessen zijn gratis (bekostigd door de gemeente); uw school betaalt het plantgoed en toebehoren.

Maar hoe doe ik dat dan in de vakanties? Door slimme opzet van de plantenwand, zijn de bakken makkelijk mee naar huis te nemen, in de aula te zetten of onder te brengen bij de BSO. Ook hebben we gekozen voor planten die niet alleen luchtzuiverend zijn, maar ook makkelijk te verzorgen, eventueel met een handige app over plantenverzorging.

Inhoud:

Gastles met introductie over planten, verzorging en luchtkwaliteit, en daadwerkelijk vullen van de plantenbakken. Zelfdoeles over stekken via lesson-up. 

De planten: 25 kamerplanten (potmaat 12-14 cm, verschillende soorten) en optioneel 1 grote 'jungle' plant (potmaat bv 24 cm).

Doel:

De klas of BSO vergroenen en leren zorgdragen voor kamerplanten.

Tijdsinvestering:

Gastles: 1-1,5 uur

Stekles (zelfdoeles met lesson-up instructie): ongeveer 30 min.

Verdere benodigdheden:

Muuroppervlak om de plantenbakken op te hangen (ongeveer 50 cm breed en 150 cm hoog).

Opmerkingen:

Ligt jouw school of BSO buiten de gemeente Maastricht en wil je toch graag deze les? Vraag dan een offerte bij ons aan via info@cnme.nl.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

4. Kwaliteitsonderwijs15. Leven op het land

21e eeuwse vaardigheden:

Samenwerken
Organisatie
CNME Maastricht en regio
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 5, groep 6
Periode
hele jaar
Plaats
op school
Kosten
€ 300 voor de planten, bakken en potgrond. Uren CNME medewerker worden niet gerekend binnen gemeente Maastricht.