Natuur en Milieu Educatie Catalogus CNME

Eco-Schools traject - verduurzaam jouw school

Verduurzaam jouw school met eco-schools. Wil je meer dan een les over duurzaamheid, wil je met jouw school echt duurzame stappen zetten en wil je dit sámen met je leerlingen doen? Dan is het Eco-Schools iets voor jouw school! CNME begeleidt dit proces, waarbij jullie zelf bepalen welke zaken jullie oppakken. Dit traject duurt 2 jaar, waarbij tussentijdse mijlpalen worden gevierd. Na 2 jaar behalen jullie als het goed is de Groene Vlag, net als 

Inhoud:

Eco-Schools is hét wereldwijde programma voor scholen die met leerlingen werk maken van duurzaam denken en doen. Wereldwijd doen er al 59.000 scholen in 68 landen mee aan het programma! Met behulp van zeven stappen onderzoeken leerlingen de school en werken ze aan acties om deze te verduurzamen. Bijvoorbeeld door energie te besparen, afval te verminderen of het schoolplein te vergroenen. Als kers op de taart kan de school het internationale keurmerk voor duurzame scholen behalen: de Groene Vlag.

Doel:

Bewustwording én aanpakken van duurzaamheidsvraagstukken op jouw school

Tijdsinvestering:

Gedurende 2 jaar komen jullie met je zogenaamde eco-team (bestaande uit leerlingen groep 5 t/m 8, eco-team begeleider vanuit school en procesbegeleider vanuit CNME) regelmatig bijeen om plannen te maken en deze te realiseren. Ook worden successen gevierd.

Opmerkingen:

Meer info bij Roger Thomassen, roger.thomassen@cnme.nl en op www.eco-schools.nl 

Organisatie
CNME Roger Thomassen
Niveau
groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, voortgezet onderwijs (onderbouw), voortgezet onderwijs (bovenbouw)
Periode
Hele jaar
Plaats
op school
Kosten
Ja, kosten voor o.a. procesbegeleiding en audits vanuit eco-schools Nederland. Zie https://eco-schools.nl/doe-mee/aanmelden-als-school voor tarieven.