<< terug naar het overzicht

Les op maat- Buitenlesdag

Buitenles is niet alleen gezond en goed voor de leerprestaties van de kinderen, het is ook nog eens heel leuk! Ben jij één van die leerkrachten die vaker met de leerlingen naar buiten wil? Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel meer plezier. Om jou te helpen organiseren Jantje Beton en IVN Natuureducatie de Nationale Buitenlesdag. Meld je aan en doe mee op de eerste dinsdag van april(maar elke andere dag in het jaar mag ook natuurlijk!) en maak gebruik van de databank met meer dan 100 buitenlessen. Materialen voor buitenles zijn te leen bij de NatuurMEdiatheek.
Wil je graag buitenles geven, maar heb je het gevoel dat je daar hulp van een natuurdocent bij nodig hebt? Vraag dan de Les op maat - Buitenlesdag aan. Vanwege de buitenlesdag bieden we tijdelijk ondersteuning aan bij het geven van een buitenles.

Doel

Samen van een methode les een buitenles maken. Aandacht vragen voor verankering van buitenlessen in het reguliere lesprogramma. Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel meer plezier.

Tijdsinvestering

1,5 uur

Leverancier
Stichting Ecokids
Type
Lessen in de schoolomgeving
Niveau
groep 1 t/m 8
Periode
april
Plaats
Op het schoolplein.
Uitvoering door
Ecokids
Kerndoelen
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen