<< terug naar het overzicht

HET ZINTUIGENPALEIS

Ga je mee naar het nieuwe Zintuigenbos op de Kemphaan? Je vindt er vijf Zintuigenkamers vol geuren, geluiden, smaken, plaatjes en voelsels. En allemaal opdrachten die je zintuigen prikkelen. Weer terug op school gaan we een zintuigenkunstwerk maken. Bij dit lesprogramma ontvang je het boek “Het Zintuigenpaleis” en diverse materialen om al vóór jullie bezoek mee aan de slag te gaan. Extra leuk: je kan deze beleving ook boeken met de enige echte Jacco, de schrijver van het boek! Deze activiteit kan worden gereserveerd i.s.m. Collage Almere.

Doel:

De leerling ontdekt de eigen zintuigen en gebruikt alle zintuigen om de natuur in Almere te ontdekken.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Inhoud:

Bij dit lesprogramma ontvang je het boek Het Zintuigenpaleis en diverse materialen 2 weken voorafgaand aan de activiteit in het zintuigenbos zelf. De les begint nl. al voor jullie bezoek aan het bos! Je gaat al met alle zintuigen aan de slag met de klas. Er zit voor elke leerling een uitleen boek in de voorbereidingsspullen die je ofwel kan meegeven per leerling naar huis (te leen) of in de klas met elkaar kunt behandelen voor het bezoek aan het bos.Extra leuk: je kan deze beleving ook boeken met de enige echte Jacco, de schrijver van het boek! Zie prijsinformatie voor de meerprijs hiervan.

Opmerkingen:

Als je een Collage-account hebt, kun je voor deze activiteit gebruikmaken van de subsidieregeling van Collage.Reserveer eerst een roostermoment bij Stad & Natuur. Vul dan het reserveringsformulier in bij Collage: www.collage-almere.nl. Klik op Stad & Natuur als aanbieder. Voor deze activiteit zijn hulpouders/begeleiders benodigd en voor de leerlingen kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen. Vervoer nodig? Wist je dat allGo een groepsticket aanbiedt voor slechts €29,50 per 15 leerlingen en 3 begeleiders? Bij aanschaf van het lespakket ontvang je hierop 25% korting. Kijk hier hoe je gebruikt maakt van dit speciale tarief!

nieuw
Organisatie
Stad & Natuur
Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
groep 1 t/m 8
Periode
Het hele schooljaar
Plaats
School en locatie
Kosten
€1,50 per leerling, Wil je jou bezoek aan het zintuigenpaleis met de schrijver zelf? Geef dit in de opmerkingen aan, het tarief is€150,-
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Kerndoel 42: Natuurkundige verschijnselen
Kerndoel 46: Dagritme en seizoenen
Domeinen
Natuur
Voeding
Gezondheid
Kunst, cultuur en erfgoed (Collage)