<< terug naar het overzicht

EEN DIJK VAN EEN DIJK

Op zoek naar een les op het strand over dijken, water, en strandleven? Bezoek onze locatie op het strand en duik mee in het diepe! Het klimaat verandert. Ook in Nederland merken wij steeds meer van de gevolgen. Volgens de experts van het KNMI zal het in de nabije toekomst niet per se vaker gaan regenen, maar neemt de kans op extreem heftige regenval de komende decennia wel toe. Daarnaast zullen wij, vooral zomers, steeds vaker te maken krijgen met langdurige perioden van aanhoudende hitte en droogte. Kort gezegd: weeromstandigheden die nu nog als extreem worden ervaren, zullen in de toekomst vaker voorkomen en in de loop der jaren steeds ‘normaler’ worden. Daar moeten we wat tegen doen! Maar hoe? Ontdek het en volg de les op het strand over dijken, water en strandleven!

Doel:

Door de opdrachten één voor één, in circuitvorm af te werken, kruipen de leerlingen in de huid van een klimaatdeskundige en leren de kinderen stap voor stap wat er nodig is om onze dorpen en steden groen en klimaatbestendig in te richten. Daarnaast ontdekken zij spelenderwijs wat zij nu al zelf kunnen bijdragen in hun eigen directe woon- en leefomgeving.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Opmerkingen:

Voor deze activiteit zijn hulpouders/begeleiders benodigd en voor de leerlingen kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen.

Organisatie
Stad & Natuur
Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
groep 7, groep 8
Periode
Oktober en juni
Plaats
Almeerderstrand, Almere Poort
Kosten
€120,- per groep
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 42: Natuurkundige verschijnselen
Kerndoel 43: Weer en klimaat
Kerndoel 45: Technische oplossingen
Domeinen
Natuur
Duurzaamheid
Duurzame ontwikkelingsdoelen
4. Kwaliteitsonderwijs14. Leven in het water15. Leven op het land