<< terug naar het overzicht

MAAK HET MEE IN DE MOESTUIN

Je eigen groentes en fruit zaaien, planten & oogsten. Het kan op de Be(e) Garden in Kruidenwijk. Een grote moestuin van 300m2, waar kinderen onder begeleiding duurzaam leren moestuinieren. Tuinders en kunstvakdocenten Will en Susan combineren dit natuuronderwijs met muziek en theater. In de duurzaamheidslessen krijg je alle ruimte om je eigen ideeën in te brengen. Een tuin waar kinderen helemaal zichzelf mogen zijn en hun unieke talent tot ontplooiing kan komen.

Doel:

Tijdens deze lessen staat verbinding maken met het buitenleven en met elkaar centraal. De kinderen leren in harmonie met de natuur te leven, leren voor elkaar te zorgen, eerlijk tedelen en ontwikkelen zelfvertrouwen.

Tijdsinvestering:

1 tot 1,5 uur

Inhoud:

Een reeks van 10 lessen. Op de tuin krijgen kinderen de ruimte helemaal zichzelf te zijn waarbij hun eigen unieke talenttot ontplooiing kan komen. De lessen vinden plaats van maart 2023 t/m juli 2023 (uitgaande van 10 lessen in totaal) op maandagen of dinsdagen om de week. Daarbij vinden er ook een aantal van deze lessen plaats in de klas.

Opmerkingen:

Voor deze activiteit zijn hulpouders/begeleiders benodigd en voor de leerlingen kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen.

Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
groep 3, groep 4
Periode
Februari t/m juli
Kosten
€1750,- per groep
Kerndoelen
Kerndoel 34: Gezondheid
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Domeinen
Natuur
Voeding
Gezondheid
21e eeuwse vaardigheden
Communiceren;Samenwerken;Zelfregulering