<< terug naar het overzicht

VAN HOUT NAAR NIEUW

Houtkap is een enorm vervuilende industrie met grote gevolgen voor de natuur. En dat terwijl er al zoveel hout te vinden is: in meubels, vloeren, huizen en zelfs voertuigen. Genoeg materiaal om weer opnieuw te gebruiken. Kunstenaar Henk Toetenel maakt er zelfs zijn missie van. Hij maakt van gebruikt hout de mooiste kunstwerken en meubels. En dat kan jij ook! Leer van Henk alles over het hergebruik van oude materialen en ontwerp en bouw je eigen circulaire houten auto!

Henk is sinds 2022 ondernemer in het Upcyclecentrum met zijn bedrijf ‘Studio Heinepein’. Henk maakt kunst en meubels van ingeleverd oud hout.

De voetstap die jij achterlaat op de planeet vinden wij heel belangrijk. Bij Stad & Natuur streven wij ernaar om leerlingen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de invloed die zij hebben op de planeet.

Doel:

De leerling leert over hergebruikt hout en de impact van de houtkap. Daarnaast leert de leerling hoe je een ontwerp maakt en dit ontwerp ter uitvoer brengt.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Opmerkingen:

Voor deze les is het noodzakelijk dat er een aantal handige ouders aanwezig zijn om de leerlingen te ondersteunen tijdens het bouwproces. Als je een Collage-account hebt, kun je voor deze activiteit gebruikmaken van de subsidieregeling van Collage.Reserveer eerst een roostermoment bij Stad & Natuur. Vul dan het reserveringsformulier in bij Collage: www.collage-almere.nl. Klik op Stad & Natuur als aanbieder.

nieuw nieuw
Type
Doe en beleef in de omgeving van school-gastdocent
Niveau
groep 5 t/m 8
Periode
Het hele schooljaar
Plaats
School
Kosten
€135,- per groep
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Kerndoel 45: Technische oplossingen
Domeinen
Duurzaamheid
21e eeuwse vaardigheden
Communiceren;Samenwerken;Sociale en culturele vaardigheden;Kritisch denken;Creatief denken;Probleem oplossen
Duurzame ontwikkelingsdoelen
4. Kwaliteitsonderwijs8. Waardig werk en economische groei