<< terug naar het overzicht

EEN VIERKANTE METER NATUUR

Ooit gehoord van springstaartjes, die met duizenden bij elkaar in een vierkante meter grond wonen? Of van beerdiertjes, die bij diepvries temperaturen gewoon doorleven? Niet zo gek, want deze diertjes zijn zo klein dat je ze met het blote oog (bijna) niet kunt zien. Bij Stad & Natuur kunnen jullie deze zomer alles ontdekken over deze minuscule beestjes. Ze zijn namelijk vastgelegd op haarscherpe foto’s en films. Verbaas je over barende watervlooien. Verwonder je over klokdiertjes die in de sloot zo hard met hun ‘armpjes’ wapperen dat het eten vanzelf hun mini-maag binnenstroomt. En kijk zelf ook door microscopen en ontdek een wereld die normaal gesproken verborgen blijft. Een verbazingwekkende microscopische ontdekkingstocht door de natuur van de polder.

Doel:

De leerling leert over het Nederlandse bos en haar biodiversiteit. En leert over de verschillen binnen de bossen verspreid over de wereld.

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Opmerkingen:

Busvervoer zit bij de les inbegrepen! Voor deze activiteit zijn hulpouders/begeleiders benodigd en voor de leerlingen kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen.

nieuw
Type
Ga mee op pad en ontdek unieke plekken
Niveau
groep 1 t/m 8
Periode
Mei en juni
Plaats
Stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanstraat 1
Kosten
€156
Kerndoelen
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Domeinen
Natuur
Duurzaamheid
Gezondheid
Bus
Trefwoorden
bus
microscoop
natuur
kemphaan
tentoonstelling