Natuur en Milieu Educatie Catalogus CNME

NIEUW Slim met energie

Sinds oktober 2022 zijn er in Maastricht Energiebespaarders actief. Dit zijn medewerkers van CNME die zijn opgeleid om bij huishoudens thuis advies te geven over energiebesparing. In een tijd waarin gas- en elektriciteitsprijzen onzeker zijn en we ook rekening willen houden met het klimaat, is de hulp van een Energiebespaarder een simpele en persoonlijke manier om samen stappen te zetten en meteen ook te geld besparen op de energierekening. Een Energiebespaarder geeft niet alleen tips, maar brengt ook producten mee op huisbezoek, zoals tochtstrips, radiatorfolie en led-lampen, en helpt deze te installeren wanneer dat nodig is.
 

CNME wil niet alleen volwassenen bereiken;  kinderen zijn in de huidige ‘energie(armoede) opgave’ nog veel belangrijker. Het bewust omgaan met energie, en dus met (fossiele) brandstoffen en duurzame alternatieven, is leerzaam. En met de praktische tips van Je Energiebespaarder is het  bovendien veel eenvoudiger dan je denkt! Daarom gaan de Energiebespaarders vanaf september 2023 ook naar de scholen toe. In één lesuur leren de kinderen van een Energiebespaarder wát (duurzame) energie is, hoe het opgewekt wordt, en waarom het belangrijk is om er goed mee om te gaan. En natuurlijk… hoe je dat doet!
 

Gedragsverandering begint thuis, en op school. Huishoudens in Maastricht maken gebruik van de diensten van de Energiebespaarder, maar ook scholen hebben energiebesparingsverplichtingen en kunnen daarom profiteren. De Energiebespaarder is actief in de wijk van uw school op het moment dat de lessen op jouw school worden gegeven. Wel zo fijn! Tijdens de lessen krijgen de leerlingen ook alle informatie mee voor ouders om thuis aan de slag te gaan met energiebesparing. Door het samen te doen maken we het makkelijker. En leuk! Doet jullie school ook mee?

Tijdsinvestering:

gastles van 1 uur

Opmerkingen:

Energielessen van de Energiebespaarder van CNME zijn gratis
en in te plannen in de periode september 2023 t/m april 2024 in de gemeente Maastricht.
Beschikbaar voor groep 5/m 8. Neem voor info of inplannen
van lessen contact op met:
Maartje Meessen: 06-83394024 / maartje.meessen@cnme.nl
Carole van der Put: 06-18722966 / carole.vanderput@cnme.nl

Duurzame ontwikkelingsdoelen

1. Geen armoede4. Kwaliteitsonderwijs7. Betaalbare en duurzame energie

21e eeuwse vaardigheden:

Communiceren, Samenwerken, Kritisch denken, Creatief denken, Probleem oplossen, Informatievaardigheden
Organisatie
CNME
Niveau
groep 5 t/m 8
Plaats
in de klas
Kosten
Gratis in de gemeente Maastricht