AARDAPPEL, UI, SUIKERBIET EN TARWE!
Het is tijd om met je laarzen door de klei te stampen en kennis te maken met een echt akkerbouwbedrijf! Ontdek waar groentes vandaan komen, hoe ze groeien en hoe de boer deze uit het land naar jouw bord krijgt. Bezoek een van de Flevolandse akkerbouwers en help een handje mee.
Wij vinden het belangrijk dat leerlingen weten waar het eten vandaan komt. Het besef dat voedsel een hele reis aflegt voordat het op je bord ligt vinden wij belangrijk om over te dragen. Er wordt veel voedsel in de Flevolandse polder gekweekt. Het is een prachtige ervaring om oog in oog te staan met de groentes die iedereen op zijn bord vindt.
De boerderijen die je kunt bezoeken zijn aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland. Voor meer informatie kijk op: https://www.boerderijeducatienederland.nl/
Doel:
De leerling maakt kennis met een echt akkerbouwbedrijf en leert waar het eten uit de supermarkt vandaan komt.
Tijdsinvestering:
1,5 uur
Verdere benodigdheden:
Kleding en schoenen die tegen een stootje kunnen.
Inhoud:
Deze boerderij van Boerin Ester en Boer Arjan een akkerbouwbedrijf waar uien, suikerbieten, aardappelen en tarwe wordt verbouwd. Afhankelijk van de periode van het bezoek hoor je hoe het verbouwen en oogsten van deze producten in zijn werk gaat.
Opmerkingen:
Voor deze activiteit zijn hulpouders/begeleiders benodigd en voor de leerlingen kleding en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen.