WORKSHOP EIWITTRANSITIE
Op dit moment is het grootste deel van het eiwit dat wij eten van dierlijke oorsprong: eieren, vlees, melk en kaas. Maar er komen steeds plantaardige alternatieven en dat is ook heel belangrijk als je kijkt naar de impact van dierlijke eiwitten op klimaat en milieu. In deze workshop draait alles om vragen als: Hoe ziet mijn eigen eiwitconsumptie eruit? Waarom is een meer plantaardig dieet een goed idee? En waar kun je op letten als je meer plataardig gaat eten?
Doel:
Na deze workshop kan/weet de leerling:
-wat de gezondheidsvoordelen van plantaardige eiwitten zijn en hoe deze verschillen van dierlijke eiwitten
-wat de duurzaamheidsvoordelen van plantaardige eiwitten zijn en hoe deze verschillen van dierlijke eiwitten
-zelf plantaardige eiwitten gebruiken in twee recepten
-reflecteren op het gebruik van dierlijke vs plantaardige eiwitten in het eigen voedingspatroon
Tijdsinvestering:
1,5 uur (in twee parallelgroepen 2x 15 min)
Opmerkingen:
Neem mee naar deze workshop: een snack /recept wat je vaker eet, en waarin eiwitten zitten.
Let op: deze workshop is bedoelt voor bovenbouw havo/vwo.