<< terug naar het overzicht

THEMAWORKSHOPS GEZONDE VOEDING EN HET EIGEN LICHAAM

Op een spelenderwijs manier leren kinderen meer over hun eigen lichaam en gezond eten. Groenten en fruit zijn belangrijk, maar waaróm dan precies? Wat doet dat in je lijf? In frisdrank zit suiker en dat is niet gezond voor je, maar waaróm dan precies? Wat doet dat in je lijf? En wat vertelt mijn poep mij? De antwoorden op dit soort vragen leren kinderen spelenderwijs door het doen van leuke en praktische opdrachten.

Kinderen leren bij ons spelenderwijs hoe hun lichaam werkt en welke voeding het nodig heeft om zich goed te voelen. We leggen niks op, maar leggen uit waaróm iets gezond of minder gezond is.

De workshops zijn altijd boordevol leuke filmpjes, praktische opdrachten & leuke spelletjes. De workshops worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Dat gezond eten niet stom of moeilijk is bewijzen wij met onze toffe lessen. Na deze workshops snappen kinderen wat hun lichaam nodig heeft om sterk en fit te zijn.

Doel:

Met toffe spelenderwijs lessen over gezond eten ervaren kinderen hoe leuk het is om meer te weten over gezond eten en hun eigen lichaam.

Tijdsinvestering:

Kleuters 45 minuten, overige groepen 1,5 uur. Onder schooltijd, als naschoolse activiteit (rijke schooldag).

Opmerkingen:

De gastdocent neemt alle materialen mee wat er nodig is voor de workshops. Wij kunnen de klas een dagdeel overnemen. De workshop kan dan worden gecombineerd met een kookles in de klas van TommyTomato Soeperchefs. 

Organisatie
Tommy Tomato
Type
Doe en beleef in de omgeving van school-gastdocent
Niveau
groep 1 t/m 8
Plaats
Op school
Kosten
Op offerte
Kerndoelen
Kerndoel 34: Gezondheid
Kerndoel 35: Redzaam gedrag
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Domeinen
Natuur
Voeding
Gezondheid
21e eeuwse vaardigheden
Samenwerken;Kritisch denken;Creatief denken;Informatievaardigheden
Duurzame ontwikkelingsdoelen
1. Geen armoede3. Goede gezondheid en welzijn4. Kwaliteitsonderwijs10. Ongelijkheid verminderen12. Verantwoorde consumptie en productie