<< terug naar het overzicht

MOESTUINIEREN IN DE SCHOOLTUIN

Stad & Natuur gaat verspreid over Almere in verschillende schooltuinen aan de slag. Kom wekelijks met je klas schooltuinieren in jullie eigen klassentuin. Wij nemen je alles uit handen. Onder begeleiding van onze docent en schooltuinbeheerder leren de leerlingen hoe je je eigen voedsel verbouwt en wat daar allemaal bij komt kijken, van zaaien tot oogsten. Er zijn verschillende programma’s, van 4 tot 20 weken en alles daartussen. Er is altijd een programma bij jou in de buurt dat past bij jullie wensen. 

Tijdsinvestering:

1 - 1,5 uur per les

Inhoud:

Het basisprogramma bestaat uit 8 lessen

  • Les 1: Schooltuinbordjes en circulaire materialen
  • Les 2: Hoe groeien planten en wat hebben ze nodig?
  • Les 3: Onkruid: wat is het en hoe kan je het herkennen?
  • Les 4: Bodembeestjes - het leven onder de grond
  • Les 5: De grondsoort van de schooltuin en de worm
  • Les 6: Het weer en het klimaat van Nederland
  • Les 7: Vliegende insecten in de schooltuin 
  • Les 8: Gezond eten uit de schooltuin

In overleg zijn programma's mogelijk van 4 - 12 weken en losse bezoeken van totaal 1,5 uur. Vraag hiervoor naar onze mogelijkheden via [email protected]

Opmerkingen:

Deze lessen van schooltuinen vinden voor de pilotfase plaats bij het Den Uyl park

Organisatie
Stad & Natuur
Type
VO Projectweken en lesprogramma's
Niveau
voortgezet onderwijs (onderbouw), voortgezet onderwijs (bovenbouw)
Kosten
Prijs afhankelijk van duur
Kerndoelen
Kerndoel VO 28: De leerling leert vragen over natuurwetenschappelijke, technologische en zorggerelateerde onderwerpen om te zetten in onderzoeksvragen, een dergelijk onderzoek over een natuurwetenschappelijk onderwerp uit te voeren en de uitkomsten daarvan te presenteren.
Kerndoel VO 29: De leerling leert kennis te verwerven over en inzicht te verkrijgen in sleutelbegrippen uit het gebied van de levende en niet-levende natuur, en leert deze sleutelbegrippen te verbinden met situaties in het dagelijks leven.
Kerndoel VO 30: De leerling leert dat mensen, dieren en planten in wisselwerking staan met elkaar en hun omgeving (milieu), en dat technologische en natuurwetenschappelijke toepassingen de duurzame kwaliteit daarvan zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden.
Domeinen
Natuur
Voeding
Gezondheid
Duurzame ontwikkelingsdoelen
1. Geen armoede2. Geen honger3. Goede gezondheid en welzijn4. Kwaliteitsonderwijs11. Duurzame steden en gemeenschappen13. Klimaatactie15. Leven op het land