<< terug naar het overzicht

VAN KOE TOT KAAS

Iedereen heeft wel eens een boterham met kaas gegeten. Maar waarvan en hoe wordt kaas eigenlijk gemaakt? Met de materialen uit deze kist maak je kaas met de hele klas. Op de meegeleverde dvd zie je precies hoe je dit stap voor stap doet. Alle benodigde materialen zitten in de kist, alleen voor de melk en karnemelk moet je zelf zorgen. In de lesbrief staan verder nog suggesties voor het maken van andere zuivelproducten. Wordt het kwark of ga je toch voor yoghurt?

Doel:

De leerlingen leren hoe van melk kaas wordt gemaakt.

Tijdsinvestering:

Zelf in te delen

Verdere benodigdheden:

  • Melk/Karnemelk

Inhoud:

Lesmap inclusief alle benodigde materialen voor het uitvoeren van de opdrachten. Ingredienten niet inbegrepen.

Opmerkingen:

Tip: Combineer deze les met een bezoek aan een van onze leuke boerderijen. Je kunt deze les ook laten geven door een gastdocent, neem hiervoor contact met ons op. Wij bezorgen de leskisten bij je op school. Na 2 weken halen we de leskist weer op.

Organisatie
Stad & Natuur
Type
Aanbod op school, themakisten
Niveau
groep 3 t/m 8
Periode
Het hele schooljaar
Plaats
Op school
Kosten
€30,- incl, bezorging en afhaling
Kerndoelen
Kerndoel 1: Informatie verwerven
Kerndoel 4: Informatie opzoeken
Kerndoel 34: Gezondheid
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Domeinen
Voeding
Trefwoorden
voeding
zuivel
kaas
melk