<< terug naar het overzicht

VAN GRAAN TOT BROOD

Hoe wordt brood eigenlijk gemaakt? Met deze themakist ontdekken leerlingen het complete proces van graan tot brood: eerst maal je de tarwekorrels, daarna zeef je het meel en als laatste bak je je eigen brood. De kist bevat verder een lespakket over brood, een leuke video, demonstratiemateriaal en werkbladen.

In de kist zit ook een lesboekje over voedselverspilling speciaal voor groep 3-6 met de focus op brood. Wat gebeurt er met brood als het oud wordt? Moet je het dan weg gooien of kun je er nog wat mee doen? Zo worden leerlingen bewust gemaakt van voedselverspilling.

Doel:

De leerlingen leren dat brood (en andere producten) gemaakt worden van graan dat op het land staat.De leerlingen leren over het proces van graan tot brood.Leerlingen groep 5/6: worden bewust van voedselverspilling.

Tijdsinvestering:

Zelf in te delen

Inhoud:

Lesmap inclusief alle benodigde materialen voor het uitvoeren van de opdrachten. Ingredienten niet inbegrepen.

Opmerkingen:

Tip: Combineer deze les met een bezoek aan een van onze leuke boerderijen. Je kunt deze les ook laten geven door een gastdocent, neem hiervoor contact met ons op. Wij bezorgen de leskisten bij je op school. Na 2 weken halen we de leskist weer op.

Type
Aanbod op school, themakisten
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6
Periode
Het hele schooljaar
Plaats
School
Kosten
€30,- incl, bezorging en afhaling
Kerndoelen
Kerndoel 34: Gezondheid
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Kerndoel 44: Kennis van produkten
Domeinen
Voeding
Trefwoorden
voeding
graan
brood
bakker
ambacht
techniek