Natuur en Milieu Educatie Catalogus CNME

Herfstexcursie kabouterpad Cannerbos

Kabouters wijzen de weg en geven onderweg allerlei opdrachtjes in een schitterend herfstbos.

Waar kun je beter over de herfst praten dan in een herfstbos, waar de gekleurde bladeren voor het oprapen liggen en je de humus kunt ruiken?

Kabouters wijzen de weg! Vanaf de boswachterswoning in het Cannerbos is door de medewerkers van het CNME een route van kabouters uitgezet op een nader af te spreken tijdstip. Elke kabouter heeft een vraag of opdracht voor de kinderen, zodat alle aspecten van het herfstbos aan bod komen. Zo is er altijd een opdracht over vruchten en zaden, over verkleurde bladeren, over paddestoelen, over afbrekers in de natuur en over geheime holletjes.

Voor elk groepje van ongeveer 5 kinderen is hulp van een hulpouder nodig zodat de groepjes kort na elkaar kunnen vertrekken. De laatste groep krijgt een stevige tas mee om alle kabouters mee te nemen. De kabouters moeten dezelfde dag teruggebracht worden bij het CNME op de Arrestruwe 25 te Maastricht.

Doel:

Herfstnatuur ervaren en beleven

Tijdsinvestering:

De route in het Cannerbos duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur (ligt er een beetje aan hoe lang u bij de opdrachten stil blijft staan). Er zijn echter ook hele mooie plekjes om te picknicken en/of te spelen. Sommige groepen maken er een volledige buitenochtend of -middag van.

Verdere benodigdheden:

Deze kaboutertocht wordt voor u uitgezet, u dient zelf voor ouderbegeleiding te zorgen. Voor elk groepje van ongeveer 5 kinderen is hulp van een hulpouder nodig.

Opmerkingen:

U vindt ter plekke informatie over het retour brengen van de kabouters en de opdrachten.

Contactpersoon:
Jessie Steevens jessie.steevens@cnme.nl

Duurzame ontwikkelingsdoelen

4. Kwaliteitsonderwijs15. Leven op het land
Organisatie
CNME
Niveau
groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, speciaal onderwijs
Periode
oktober - november
Plaats
Cannerbos, Maastricht
Kosten
€ 50 voor Maastrichtse scholen, €75 voor scholen uit andere regiogemeenten
Informatie
Bekijk bestanden