Beestenboel op De Blijde Wei

Natuurstad Rotterdam

Informatie

bekijk digitaal lesmateriaal...
Type Lessen  
Omschrijving

Tijdens de ‘Beestenboel’ ontmoeten de kinderen spelenderwijs verschillende boerderijdieren. De les is volledig gericht op een positieve ervaring met onze dieren. Eventuele angsten of weerstand worden verminderd of zelfs overwonnen. Daarnaast leren de kinderen om respectvol met de dieren om te gaan. De kinderen worden gestimuleerd om met behulp van hun zintuigen de verschillen in vacht, veren, uitwerpselen, staarten, snuiten, poten en geluiden te ervaren.

In het lokaal wordt gestart met de kennismaking met het konijn. Daarna gaan we naar buiten en is de tijd aangebroken om - in groepjes en met specifieke opdrachten - kennis te maken met de dieren op de kinderboerderij.

De les duurt 75 minuten en wordt volledig begeleid door een Medewerker Educatie van Natuurstad.

afbeelding
Domein Natuur en Techniek
Doel

Aan het eind van de les zijn de leerlingen in contact gekomen met 7 levende boerderijdieren (kip, koe, geit, schaap, paard , varken en konijn) en is hun eventuele weerstand tegen deze dieren overwonnen of verminderd.

Periode Periode 4 - maart t/m april 2023
Niveau Groep 1 en 2
Inhoud

Kringgesprek (20 minuten)
De leerlingen starten in het leslokaal onder leiding van de educatief medewerker met een kringgesprek waarbij het konijn centraal staat.

Boerderijopdrachten (45 minuten)
Hierna gaan de leerlingen onder leiding van de groepsleerkracht en andere begeleiders kennis maken met de boerderijdieren. Buiten op de boerderij kunnen er zeven opdrachten uitgevoerd worden.

Afsluiting (10 minuten)
Na afloop komt de groep weer bij elkaar in het leslokaal en verzorgt de educatief medewerker de afsluiting van de les. Hierin worden de ervaringen van de kinderen kort besproken en wordt er afgesloten met het voorlezen van een prentenboek.

Uitvoering door Educatief Medewerker en Leerkracht
Tijdsinvestering

75 minuten

 
Opmerkingen

Deze les vindt plaats in Periode 4 - maart t/m april 2023

 
Verdere benodigdheden

Verdeel van tevoren de klas in maximaal 6 groepjes.
Ieder groepje heeft een actieve begeleider nodig, die de opdrachten voorleest en de kinderen helpt bij de dieren. Het is daarom belangrijk dat de begeleiders de Nederlandse taal beheersen.

De les vindt voor het grootste deel buiten plaats. Zorg dat de kinderen gekleed zijn op het weer.

Leslocatie

De Blijde Wei – Prins Alexander
Bergse Linker Rottekade 435
3069 LV Rotterdam
T: 010-4567616
E: educatieblijdewei@natuurstad.nl
Educatief medewerker(s):
Eefje 06-14644392

Zet uw navigatie voor zowel openbaarvervoer als auto op Kikkerpad, Rotterdam.
Bezoekers parkeren bij de houten kip vooraan het Kikkerpad en lopen vervolgens 300 meter naar de boerderij.
Het Kikkerpad is alleen opengesteld voor leveranciers en invaliden-parkeerkaarthouders.

 
Plaats De Blijde Wei - Bergse Linker Rottekade 435, 3069 LV Rotterdam, T: 010-4567616 E: educatieblijdewei@natuurstad.nl  
Kosten Elke school in Rotterdam mag per groep 1 gratis les volgen. Wilt u met uw groep meer lessen volgen, of ligt uw school buiten de gemeente Rotterdam, dan worden er kosten in rekening gebracht.  

Reserveren bij Natuurstad Rotterdam

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk rooster  bekijk catalogus